Sorozatok, amelyekből egyetlen epizódot sem láthattunk

2017.03.01. 06:27

Előfordul, hogy egy sorozatot a siralmas nézettség okán pár epizód után elkaszálnak, arra is láttunk már azonban több példát a tévétörténetben, hogy egy megrendelt, előkészített szériából végül egyetlen rész sem került adásba. Űrkatasztrófa, öngyilkosság vagy tiltakozás miatt is maradt már el produkció, bemutatunk párat.

Korábban összeszedtünk már néhány sorozatot, amelyből mindössze egy részt láthattak a nézők, most ennél is tovább megyünk: olyan szériákból gyűjtöttünk párat, amelyeket még az első adás előtt elkaszáltak valamilyen okból. 

Generation KKK

Talán a legfrissebb példa, hiszen az A&E dokusorozata a Ku-Klux-Klanról másfél év forgatás után idén január 10-én indult volna el – ha a csatorna végül nem dönt úgy, hogy elsüllyeszti. Sokaknak volt ellenérzésük a szériával kapcsolatban  – többek között Ellen Pompeónak is –, de végül más miatt nem került képernyőre, kiderült ugyanis, hogy a készítők fizettek pár embernek a szereplésért, ami ellenkezett a csatorna dokumentumfilm-készítési elveivel. 

Másfél évig forgattak a Ku-Klux-Klanról, de nem került adásbaForrás: DoQ

Hieroglyph

Az utóbbi évek egyik legnagyobb tévés buktája volt a Fox reménybeli válasza a Trónok harcá-ra, iszonyatos pénzeket öltek bele, trailer is készült hozzá, de végül máig nem került képernyőre. Az ókori Egyiptomban játszódó történetből 2013-ban rendeltek tizenhárom epizódot, majd a premiert áttették 2015-re, de akkor sem lett belőle semmi, sőt a költségvetést elfogadó programigazgatónak, Kevin Reillynak is távoznia kellett. 

The Young Astronauts

Hogy régebbi példát is említsünk, a nyolcvanas évek közepén az amerikai kormány által vitt Young Astronaut Program nógatta a Marvelt és a CBS-t, hogy készítsen egy olyan rajzfilmsorozatot, amely felkeltheti a gyerekek érdeklődését az űrprogram iránt. Hosszas előkészület után 1986 februárjában küldték volna képernyőre a kutyákkal és robotokkal megspékelt szériát – január 28-án azonban fellőtték a Challenger űrrepülőgépet,  amely 73 másodperccel az indítás után felrobbant, a rajta utazó hét űrhajós azonnal meghalt. 

A Challenger űrrepülőgépForrás: National Geographic Channel

Ez után nemcsak a The Young Astronauts nem került adásba, de az űrprogram is leállt egy időre, legalábbis az emberes űrrepülést csak 1988 szeptemberében folytatták az amerikaiak. 

Bill and Martha

1964 őszén indult volna a CBS-en egy szituációs komédiasorozat William Bendix és Martha Raye főszereplésével, a stúdió azonban Bendix rossz egészségi állapota miatt végül nem mert belevágni a produkcióba. A színész erre beperelte őket több millió dollárra, szerinte csak a karrierjének akartak gátat vetni, bizonygatta jó egészségét. 1964 decemberében halt meg tüdőgyulladásban. 

Hancock Down Under

Még szomorúbb történet az 1968-as Hancock Down Under-é, amelyben a kor kedvelt brit komikusa, Tony Hancock játszott egy Ausztráliában letelepedett angolt. Három részt sikerült felvenni vele, ez után az évek óta depressziós színész öngyilkos lett. A sorozatot dobozba tették, négy évvel később adták csak le egyben a The Tony Hancock Special-ben, összefűzve a három epizódot. 

Tony Hancock utolsó filmjében, az 1966-os Elcserélt küldeményekbenForrás: AFP/Kobal/The Picture Desk

Mail Order Family

Tavaly indult volna az NBC-nél egy szitkom egy amerikai férfiról, aki postán rendel menyasszonyt a Fülöp-szigetekről. A készítő, Jackie Clarke saját, Fülöp-szigeteki mostohaanyjáról mintázta volna a fő karaktert, a csatorna azonban három nappal a bejelentés után elkaszálta a projektet, az ázsiai-amerikai közösségből ugyanis sokan tiltakoztak a téma ellen, az embercsempészet egyik formájának nevezve a levélben való házastársrendelést.

A Kockafejek amerikai verziója

A brit Kockafejek-et átvették volna az Egyesült Államokban is, Richard Ayoade is megismételte volna benne a szerepét, mellé Jessica St. Clairt és Joel McHale-t nézték ki a főszerepre. Az NBC 2007 februárjában még felvette a pilotot  – ez meg is található a neten –, utána viszont áttette a produkciót a 2008/2009-es évadra, amikor azonban kiadta az akkor érkező sorozatok listáját, a The IT Crowd már nem volt rajta, McHale-t pedig már a Balfékek főszereplőjeként tüntették fel. 

Amerikában is kockulhattak volnaForrás: Channel 4

Még nincs vége, lapozzon további példákért!

Előző
  • 1
  • 2
Következő