Péter Szabó Szilvia: Voltak nehéz időszakok, de mindent túléltünk

2017.02.24. 06:33

Sokszor mondta, hogy adni akar a közönségnek. A hétköznapokon milyen a kapcsolata velük?

Úgy gondolom, hogy valamiért kaptam, amit kaptam, és ezt nem tarthatom meg. Magát a lehetőséget sem, hogy emberekhez eljuttassak érzéseket, szeretetet, hitet. Egyrészről én magam is, az elmúlt években, annyit tanultam önmagamról és a világról, amit át szeretnék adni másoknak. Kell, hogy adjak egy kis vigaszt azoknak, akik olyan helyzetben vannak, mint én akkor. Mindemellett pedig van lehetőségem megmosolyogtatni az embereket, adni nekik egy pici jó érzést.

Ha csak kicsit is szebbé tehetem valaki napját, már megérte. Sajnos a mi kis nemzetünk sokszor nagyon szomorú. Sokkal kevesebbet mosolygunk, mint amennyit kellene. Nagyok sok külföldi barátom van, akik imádják Magyarországot, de feltűnt nekik, hogy szinte alig mosolyognak az emberek az utcán. Tőlem kérdezték, miért van ez. Azóta is van bennem egyfajta küldetéstudat, hogy egy kis derűt hozzak az emberek szívébe.

Forrás: Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Sikerül?

Mikor Angliában éltem, nagyon szimpatikus volt, hogy az üzletben a pénztárosok lazák, közlékenyek, és beszélgetősek voltak. Itthon sokszor fel sem néznek. Egyszer, amikor anyuval elmentünk vásárolni, 32 fogas mosollyal mentem a kasszához, "jó napot kívánok, hogy tetszik lenni?", erre visszaszólt egy hölgy, „azt hiszed, ha mosolyogsz, attól bármi jobb lesz?" Mondtam, hogy "igen, jobb lesz". "Ha sokan mosolyognak, az pozitív energiát gerjeszt", tettem hozzá, és a végén elmosolyodott. Úgy gondolom, ha jobban meglátnánk az élet színesebb oldalát, mert hiszem, hogy van neki, akkor könnyebb lenne a hétköznapokat elviselni. Ausztráliában volt sok brazil osztálytársam, és mutattak képeket olyan szegény gyerekekről, akik azt se tudják, délután mit esznek, mégis állandóan zenélnek, énekelnek, együtt vannak, örülnek annak, hogy élnek, és süt a nap. Nekem megmutatta a világ, hogy ilyen is lehet, és szeretném egy picikét terelgetni azokat, akik fogékonyak rá, hogy lehet kicsit másképp is felfogni az életet.

Mivel lenne elégedett, ha az év végén beszélnénk?

Azzal lennék igazán elégedett, ha mindazok a dolgok, amiket az idei évre terveztünk, fantasztikusan sikerülnének, és minél több emberhez eljutnának. Ha nagyon sok szívet tudnánk 2017-ben is megszeretgetni, és az Éj után című dalom a rádiók és a közönség egyik nagy kedvence lenne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő