Két sorozat is veri a Trónok harcát, az Elit alakulatot?

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Moviepilot nagy, aprólékos munkával sorrendbe rakta minden idők legjobb HBO-sorozatait.
Vágólapra másolva!

Szép kis összeállítást hozott le a lap az HBO-féle sorozatokról, sorrendbe téve őket – mint minden szubjektív listával, ezzel is lehet vitatkozni, úgyhogy meg is tesszük. Náluk a pénzért prostituálódó férfi tornatanárról szóló Hung csak a 39. helyezett, nálunk bőven ott lenne a 20-ban. A mélyen depressziós Leftovers a 33. helyen toporog, komoly mondanivalója, a színészi játék miatt lehetne előbb is. A Törtetők 32. helye teljesen érthetetlen, nálunk top 5-ben lenne, laza, szellemes, feelgood-sorozat.

Trónok harca Forrás: HBO

Csak a 26. helyre tették a The Night Of-ot, a tavalyi év egyik legszenzációsabb minisorozatát, amely nagyon alapos képet ad arról, milyen a nyomozati szakasz egy bűntény esetén, milyen ügyvédi praktikákkal lehet az esküdtszékre hatni, miközben a hétköznapi rasszizmust is precízen ábrázolják. A True Blood 22. helye sem túl megtisztelő, de azt annyira elnyújtották, hogy valahol érthető.

A Róma csak két évadot kapott a nagy költségek, és vártnál kisebb nézettség miatt, de a 21. helynél azért jobbat érdemelt volna. A csodálatos Sírhant művek nálunk abszolút top 10-es lenne, a Moviepilot a 12. helyre tette. Az első ötben náluk a True Detective első évad van (5. hely), megelőzi az Elit alakulat és a Trónok harca.

A Maffiózók minden idők egyik legjobb sorozata Forrás: HBO

A listájukon (itt olvasható) a Maffiózók a második, a Drót pedig az első. Tiszteletben tartva, hogy mindenkinek más az ízlése, és ezen kár vitatkozni, nálunk inkább ez lenne a sorrend: 1. Maffiózók, 2. Trónok harca, 3. Elit alakulat, 4. Törtetők, 5. Sírhant művek, 6. True Detective (első évad), 7. Drót, 8. The Night Of, 9. Az ifjú pápa, 10. Westworld.