Mi lesz egy sorozattal, ha meghal a sztárja?

Bill Paxton
Vágólapra másolva!
A nemrég elhunyt Bill Paxton még éppen be tudta fejezni új sorozatának első évadját, ha lesz azonban folytatás, a Training Day alkotóinak ki kell találniuk, hogy miként pótolják a főszereplőt. Larry Hagman vagy Miguel Ferrer halálára ugyanúgy reagálniuk kellett a hollywoodi producereknek, miközben a magyar sorozatgyártás talán legmeghatóbb pillanatát is egy színész halálos betegsége szülte.
Vágólapra másolva!

Bill Paxton új sorozata, az azonos című film alapján készült Training Day (magyarul Kiképzés) február 2-án indult a CBS-en, a színész azonban alig három héttel később meghalt, így igencsak kétségessé vált a folytatás.

A csatorna hamar közölte a nézőkkel, hogy a forgatást már tavaly decemberben befejezték, így az első körben megrendelt epizódok közül mind a tizenhármat le fogják adni. A producerek ez után beszéltek a TMZ-nek arról, hogy ha lesz is második évad – ami egyébként nem valószínű –,

nem fognak új színészt szerződtetni Paxton karakterének eljátszására,

másképp kell megoldaniuk a kialakult helyzetet.

Bill Paxton Forrás: AFP

Sajnos máskor is előfordult már, hogy egy színész forgatás közben, vagy legalábbis az adott széria vége előtt meghalt – lássunk pár ilyen esetet, és azt is, hogy az írók mihez kezdtek az adott szituációban.

Miguel Ferrer (NCIS: Los Angeles)

A Twin Peaks-ből is ismert Miguel Ferrer szintén nemrég, január 19-én halt meg, jelenlegi sorozata, az NCIS: Los Angeles alkotói csak a március 5-i adásban fognak elbúcsúzni tőle. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a karakterével mi lesz, az ominózus részt azonban a színész emlékének fogják szentelni, a Knockin' On Heaven's Door általa előadott verziójával zárnák le.

Miguel Ferrer 2014-ben Forrás: WireImage/2014 Francois G. Durand/Francois G. Durand

Lee Thompson Young (Született detektívek)

Az elmúlt évek tragikus halálesete volt Lee Thompson Youngé, aki mindössze 29 évesen lett öngyilkos 2013-ben, Los Angeles-i házában találták meg, miután nem jelent meg a forgatáson, és érte küldtek a Született detektívek munkatársai.

Az egyhetes gyászszünet után leforgatták az évadzárót,

amelyben Young figuráját nyaralni küldték, majd a következő szezon elején meghalt a történet szerint is – bár sokan a stábból azt szerették volna, ha inkább "ott felejtődik" a vakáción.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Larry Hagman és Jim Davis (Dallas)

A Dallas Jockey-ja, Larry Hagman a sorozat 2012-es újrájában is megismételte a szerepét, viszont még abban az évben meghalt, így az addig fel nem használt jelenetek alapján a karakterét is elbúcsúztatták.

Larry Hagman halála is megdolgoztatta a forgatókönyvírókat Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Sorozatbeli apja, a Jockot alakító Jim Davis halálakor még másként jártak el, talán azért is, mert a széria akkortájt épp a sikerei csúcsán volt. Az ő figuráját még úgy tíz epizódon keresztül életben tartották, a történet szerint ekkor utazott el Dél-Amerikába, hogy új olajlelőhelyek után kutasson – végül eltűnt, majd a család nyomozása során kiderült, hogy meghalt egy helikopterbalesetben.

Andy Whitfield (Spartacus)

A Spartacus című sorozat eredeti címszereplőjénél, Andy Whitfieldnél rákot diagnosztizáltak, de – talán a szériában is látott jó fizikuma, fiatalsága miatt – a producerek azt remélték, hogy hamar rendbe jön, így

először egy előzménytörténettel folytatták az első évadot.

Sajnos a színész az ily módon elodázott második szezonra sem lett jobban, 2011-ben, 39 éves korában meghalt, Liam McIntyre vitte tovább a szerepét.

Andy Whitfield mint Spartacus Forrás: Starz

Nicholas Colasanto (Cheers)

A bostoni kocsmában játszódó vígjátéksorozatban az egyik csapos karakterét további nyolc évadon keresztül életben tartották azután, hogy alakítója, Nicholas Colasanto 1985-ben meghalt. Az alkotók ezt úgy oldották meg, hogy a törzsvendégek folyamatosan utalgattak rá, végül mintegy

állandó poénforrássá vált, hogy a csapos az adott napon miért nem tudott bemenni dolgozni

– ezért persze egy idő után helyettesítették is, így került be a sorozatba Woody Harrelson.

Stanley Kamel (Monk, a flúgos nyomozó)

A Monk, a flúgos nyomozó-ban a címszereplő pszichológusát, dr. Krogert alakító Stanley Kamel forgatási szünetben, a sorozat hatodik és a hetedik évadja között halt meg, szívroham végzett vele a valóságban és a történet szerint is. A hetedik szezon első epizódját az ő emlékének ajánlották, majd egy időre az lett a fő történetszál, hogy a minden változást nehezen viselő Monk miként szokik hozzá új pszichológusához.

Még hátra van a bevezetőben említett hazai példa, lapozzon a folytatásért!