Egy rövid sztárrománc is lehet emlékezetes

Jennifer Lopez, Ben Affleck
Vágólapra másolva!
Néhány sztárszerelem olyan ikonikus, hogy az az érzésünk, öröktől fogva tart, és örökké fog tartani. Az élet azonban gyakran hozza úgy, hogy még egy Brangelina szintű, fogalommá vált kapcsolatnak is vége szakad egyszer, esetenként akár néhány éven belül. Sőt: van, hogy az érintettek később valaki más személyében találják meg az igazit. Ennek ellenére, ha a 2000-es években volt tinédzser, ezek a sztárrománcok biztosan örökre beleégtek az emlékezetébe.
Vágólapra másolva!

Justin Timberlake és Britney Spears

Így éreztük: sosem lesz vége.
A valóságban eddig tartott: három év.

Mindegy, mennyi idő telt el azóta, Justin és Britney szakítása valami olyasmi, amin sosem teszik túl magukat a rajongók – főleg, ha hozzávesszük, milyen szerencsétlenül alakult azóta az énekesnő sorsa. A két sztár még gyerekként ismerte meg egymást, amikor együtt dolgoztak a The Mickey Mouse Club című műsorban, ahonnan mindketten igazi popszenzációként kerültek ki.

Forrás: Lucy Nicholson / AFP

Timberlake és Spears 1999-ben kezdett privát is találkozgatni, majd egy év múlva hivatalosan is bejelentették a kapcsolatukat. 2002-ben azonban elváltak útjaik – hatalmas kérdőjeleket és a szakításukról szóló, de végeredményben semmit sem tisztázó számokat hagyva maguk után. Az énekes azóta viszonylag rendezett családi életet él Jessica Biel oldalán, akivel egy kisfiuk is van.

Az énekesnő útját ezzel szemben a szakítás után csupa minitragédia és botrány kísérte:

először egy gyerekkori barátjával megdöntötte a legrövidebb sztárházasság rekordját, majd még mindig ugyanebben az évben (2004-ben) hozzáment háttértáncosához, Kevin Federline-hoz, hogy három évvel és két gyerekkel később hatalmas balhék és egy idegösszeomlás közepette váljon el tőle. Spears jelenlegi szerelme egy iráni modell, akivel még csak rövid ideje van együtt, így nem tudni, mennyire lesz tartós a kapcsolat.

Ben Affleck és Jennifer Lopez

Így éreztük: évszázadokig voltak együtt.
A valóságban eddig tartott: szerény 18 hónap.

A Bennifer jelenség popkulturális hatása annak idején hatalmas volt,

pedig mindössze 18 hónapot töltöttek együtt, mielőtt 2004 januárjában szakítottak. Ben Afflecknek azóta már csődbe ment tíz éven át tartó, sokáig tökéletesnek tűnő házassága is egy másik Jenniferrel, három gyereke anyjával, Jennifer Garner színésznővel, ahogy J.Lo is túl van már egy váláson, két gyereken és nem kevés fiatal szeretőn.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

A színész és az énekesnő kapcsolata azonban rövidsége ellenére művészileg igen termékenynek bizonyult, hiszen az együtt töltött másfél év alatt két közös filmet is forgattak (a Gengszterrománc-ot és az Apja lányá-t), és örök emléket állít szerelmüknek Lopez Jenny from the Block című videoklipje is.

Kirsten Dunst és Jake Gyllenhaal

Így éreztük: egy örökkévalóságig tartott.
A valóságban eddig tartott: mindössze két év.

A 2000-es évek elején Dunst és Gyllenhaal számított a független szcéna kedvenc szerelmespárjának. 2002-ben kezdtek el járni, miután a színész nővére, Maggie Gyllenhaal színésznő bemutatta őket egymásnak. Olyan komolyan gondolták a kapcsolatot, hogy

vettek közösen egy 1,7 millió dollár értékű ingatlant Los Angelesben,

sőt együtt fogadtak örökbe egy németjuhász-keverék kölyökkutyát is.

Forrás: Mark Mainz / Getty Images North America / AFP

2004-ben azonban vége lett a szerelemnek, de

mintha Gyllenhaal azóta sem tudná kiverni a fejéből a színésznőt,

hiszen szinte kizárólag szőke szépségek oldalán láthatjuk azóta is, Reese Witherspoontól kezdve Taylor Swiften át Léa Seydoux-ig. Dunstnak könnyebben ment a felejtés: ő nemsokára hozzámegy Jesse Plemons nevű kollégájához, akivel közös sorozatuk, a Fargo forgatása alatt jöttek össze, és aki idén januárban kérte meg a kezét.

Ryan Gosling és Rachel McAdams

Így éreztük: életük végéig szeretni fogják egymást.
A valóságban eddig tartott: négy év.

A Szerelmünk lapjai című szerelmes film sztárjai 2004-ben a való életben is tovább ápolták a filmvásznon köztük tomboló kémiát. Olyan tökéletesek voltak együtt mind a filmben, mind a valóságban, hogy azt hittük, szerelmük örökké fog tartani, 2008-ban azonban szakítottak.

Forrás: Gabriel Bouys / AFP

Gosling azóta egy másik partnernője, Eva Mendes oldalán találta meg a boldogságot, akivel a Túl a fenyvesen című filmdrámában játszottak együtt, és akivel két gyereket is nevelnek. McAdams viszont nem kötött ki végérvényesen senki mellett – a legtöbb ideig (három-négy évig) a szintén színész Michael Sheennel volt együtt, jelenleg pedig Jamie Linden forgatókönyvíró a társa.

De jöjjön még akárhány házasság vagy gyerek,

azt a pillanatot sosem feledjük,

amikor ők ketten 2005-ben az MTV Movie Awards színpadán a kategória győzteseként megismételték azt a forró csókot, amit a Szerelmünk lapjai-ban váltottak.

A folytatásért lapozzon!