Kedves ismerős: mit csinál mostanában Chuck Norris?

Chuck Norris, Walker a texasi kopó
Vágólapra másolva!
Chuck Norrisnak természetesen semmit sem kell csinálnia ahhoz, hogy történjen vele valami. A harcművészből lett színésznek március 10-én van a 77. szülinapja (vagy inkább a szülinapnak van Chuck Norrisa), és még úgy is hatalmas világsztár, hogy utoljára öt éve láthattuk a nagyvásznon és tizenkét éve a kisképernyőn.
Vágólapra másolva!

Norrisról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor tavaly nyáron az amerikai elnökválasztás előtt Hillary Clintont egy jól irányzott csapással elküldte melegebb éghajlatra, Trumpot viszont támogatásáról biztosította – és a Chuck Norris-vicceket továbbgondolva sokak szerint igazából ezzel dőlt el a szavazás végeredménye.

Chuck Norris mint Walker, a texasi kopó Forrás: CBS

És éppen ezek, a Chuck Norrisról terjedő „tények”, azaz poénok és mémek azok, amelyek napjainkban fenntartják a sztár népszerűségét, hiszen a színész filmben utoljára 2012-ben, a The Expendables – A feláldozhatók 2-ben szerepelt, televíziós alkotásban pedig legutóbb a 2005-ös Walker, a texasi kopó – Újra akcióban című tévéfilmben láthattuk, ami a nálunk is népszerű, 1993 és 2001 között futott sorozat folytatásaként készült.

Még ma sem telik el nap anélkül, hogy ne jönne szembe az interneten vagy a közösségi médiában egy-egy Chuck Norris-os poén, kép vagy videó (a legfrissebbet fentebb láthatjuk, frenetikus). De honnan is erednek ezek az angolul „Chuck Norris Facts”-ként emlegetett gegek? Hihetetlen, de már 2005 óta terjednek, és minden bizonnyal Conan O'Brien amerikai komikusig és talkshow-házigazdáig vezethetők vissza, aki gyakran viccelődött a Walker, a texasi kopó sztárjának emlegetésével.

A folytatásért lapozzon!