Ma indul a Munkaügyek-spinoff, Mucsi Zoltán sorozata

Tóth János sorozat, Mucsi Zoltán
Vágólapra másolva!
A Tóth Jánosról, a Munkaügyek egyik főhőséről szóló új sorozat március 9-én indul. Egy 55 éves agglegény, nagydumás pszichológus és seftelő, valamint egy válófélben levő sármőr is feltűnik majd a történetben - a rajt előtt bemutatjuk a széria fontosabb szereplőit. 20.30, Duna tévé.
Vágólapra másolva!

Az új magyar sorozat a Munkaügyek-ből jól ismert, Mucsi Zoltán által alakított Tóth János életét mutatja be. Az 55 éves agglegény a történet szerint idáig anyjával, Ildikóval élt, aki mindig gondoskodott róla, így a férfi még nem indult el a felnőtté válás útján. Váratlanul új életet kell kezdenie: 19 éves unokaöcsével, Balázzsal kényszerül összeköltözni.

Forrás: MTVA

Az anya

Az édesanyát Csoma Judit alakítja, aki szerepében 75 éves, de pompásan tartja magát. Gondoskodó és szenvedélyes nő, aki meri a szívét követni. Nehezen enged el dolgokat, így például

csak mostanában sikerült feldogoznia azt, hogy János már nem gyerek.

Nehezen határozza el magát, hogy János apja halála után valaki mással kezdjen új életet. Ám, amint megszületik az elhatározás, úgy érzi, kinyílt előtte a világ, második kamaszkorát éli szerelmével.

Forrás: Tóth János sorozat

Az unokatestvér

János unokatestvére Balázs, a 19 éves fiú, aki Kőszegről érkezik Budapestre, hogy megkezdje gyógyszerész tanulmányait az orvostudományi egyetemen. Aggódó családja nehezen engedi el egyedül Pestre, ezért is költöztetik Jánost a lakásába, hogy legyen egy felnőtt, aki figyel rá, egyengeti útját.

Forrás: MTVA

Az anya szeretője

János egykori volt padtársa a gimnáziumból dr. Böcskei Richárd (Kőszegi Ákos), akiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy háziorvos, és válófélben levő családapa.

Évtizedek óta romantikus szálak fűzik János anyjához, Ildikóhoz,

amit egészen mostanáig titkolni próbáltak. Barátját is fiának tekinti, amit János elfogadhatatlannak tart, emiatt egyre nagyobb konfliktusok alakulnak ki köztük.

Forrás: MTVA

A pszichológus

A történetben lesz egy pszichológus, akit Szabó Simon alakít. Róla azt kell tudni, hogy egyben illegális krém és gyógyszer seftelő is, egy olyan magabiztos ember, aki az unalmas pszichológusi állása mellett mindenféle üzleti tervvel áll elő. Rendszerint ezekbe az új és nagyszerű üzletekbe zsarolás útján von be másokat: Jánost is, akinek a munkahelye elvesztése után kötelezően el kell mennie hozzá, így akarata ellenére bevonja legújabb kétes vállalkozásába.

Forrás:MTVA

A nő

44 éves, a megjelenésével túlzottan nem sokat törődő, elvált nő Pethőné Farkas Vali (Bozó Andi). Az Urbach-Wiethe-kór következtében még gyerekkorában megsérült az amigdalája - írják róla, melynek következtében egyáltalán nem érez félelmet.

Sokan kihasználják, elsősorban János,

de őt ez nem zavarja: egy randi-applikáció segítségével találkoznak, a férfi hamar rájön, hogy könnyedén kihasználható.

Forrás: MTVA

A lány

Farkas Szilvi (Rujder Vivien) Vali lánya, aki traumatizált gyermekkora miatt labilis személyiség. Hol túlzottan magabiztos, hol önbizalomhiányos.

Előszeretettel ver át fiúkat, akiket alapvetően szánalmasnak tart, amiért folyton beleszeretnek,

a fiatal és egyes idősebb férfiak életében Szilvi felér egy nagyobb szabású természeti csapással a karakter bemutatása szerint. Balázzsal rendkívül ellentétes karakterek, a kettőjük között kialakuló érzelmek is talán ezen ellentéteknek köszönhetőek. Szilvi számára fontos mások figyelme, ezért is imponál neki a háziorvos, Böcskei.

Forrás: MTVA

A sorozat vezető rendezője a Csak színház és más semmi első szériájából ismert Nagypál Orsi, az alkotás másik rendezője Lakos Nóra. Az MTVA és a Megafilm Service közös, epizódonként 26 perces produkciójából 52 rész készült.