Eurovízió: a magyarok is beleszólhatnak, ki legyen a norvég induló

A Dal
Vágólapra másolva!
A norvég Melodi Grand Prix 2017 készítői Magyarországot is felkértek, hogy szakmai zsűrivel vegyen részt a norvég Eurovíziós versenyző kiválasztásában.
Vágólapra másolva!

"Nagy megtiszteltetés és A Dal című műsorunk szakmai elismerése is egyben, hogy a norvég kollégák Magyarországot is meghívták a zsűribe, ezért a felkérésnek örömmel teszünk eleget" - mondta Medvegy Anikó a Duna Televízió csatornaigazgatója.

A magyarok pontszámait az Oslo Spektrum Arénában Freddie tolmácsolja majd a norvég közönségnek. Az énekes, aki tavaly képviselte hazánkat az Eurovízión, Osloba utazik, a zsűri pedig Budapestről értékeli majd a dalokat.

A Dal zsűrije Forrás: MTVA

A magyarok mellett Izrael, Anglia, Írország, Svédország, Finnország, Málta, Ausztria, Németország és Örményország szakemberei értékelik majd a 10 döntőbe jutott norvég versenyzőt. A nemzetközi zsűri pontjai a pontok 50 százalékát teszik ki.

Freddie nemcsak a Duna TV zsűrijének szóvivőjeként vállalt szerepet az Eurovízió kapcsán, szakkommentátorként csatlakozik a köztévé kijevi csapatához is, hogy Rátonyi Krisztával kettesben közvetítsék az eseményeket a versenyről.