Ezeket biztosan nem tudta Majka 50 milliós játszmájáról

Majka, 50 milliós
Vágólapra másolva!
A héten véget ér Az 50 milliós játszma, Majka 12 hét után köszön el. A műsort nagyon szerették a nézők, de van néhány olyan érdekesség, amit biztosan kevesen tudnak csak a TV2 vetélkedőjéről. Tudja például, hogy mennyi pénzt osztott ki eddig összesen a műsorvezető, hogy hogyan vigyáznak a milliókra a stúdiókban, és miért van Majkán mindig valami kockás szett? Összeállításunkból minden kiderül.
Vágólapra másolva!

1. Adásonként eltérő volt a játékosok száma, de a szériában összesen 104 pár fordult meg eddig az elmúlt hetekben. Voltak köztük testvérek, barátok, és házastársak is, sőt, több alkalommal ismert arcok mutatták meg, mit tudnak. Szerepelt együtt Rózsa György és Dévényi Tibor, Torghelle Sándor és Sebők Vilmos, Pápai Joci és Pápai Anita, valamint Fejes Tamás, Lukács László és Sidlovics Gábor hármasa a Tankcsapdából, az utolsó napokon pedig A Nagy Duett néhány énekese is feltűnik majd.

Forrás: TV2

2. A mai napig 82 millió forintot vittek el az élő adásból, az online játékosok pedig 11 hét alatt további 11 milliót, az utolsó héten szintén gazdára talál így egymillió.

Forrás: TV2

3. A műsor élőben jelentkezik a TV2 stúdiójából, de nemcsak a helyszínen, online is lehet játszani az adásidő alatt. A letölthető applikációt 680 ezren használják,

a legeredményesebb online játékos már több mint 600 kérdésre válaszolt helyesen az évadban.

Nem csak Magyarországon nagy siker az applikáció: a környező országokkal együtt összesen 8 országból játszanak rendszeresen.

4. A legmagasabb nyeremény 16 millió forint volt eddig a műsorban.

Forrás: TV2

5. A tévénézők körében is népszerű Az 50 milliós játszma, de hétköznap esténként a stúdió is megtelik nézőkkel: a helyszínen 80-100 fő figyeli a játékot.

Forrás: TV2

6. A játékra tíz ember írja a kérdéseket, és ketten foglalkoznak a feladványokkal. Arra törekednek, hogy a kérdéssorok tematikailag sokszínűek, lehetőleg aktuálisak legyenek, legyen bennük szórakoztató elem, és minél inkább gondolkodásra buzdítsák a nézőket.

A klasszikusabb műveltségi témákhoz is igyekeznek újszerűen közelíteni,

és vegyítik a populáris kultúrával és a hétköznapi tudással kapcsolatos témákkal. A beérkező kérdésekből kiválogatják a jókat, illetve javításokat, átdolgozásokat kérnek vagy eszközölnek, majd ezekből állnak össze a kérdéssorok. Ebben az évadban közel 110 ilyen sor készült el.

Forrás: TV2

7. A pénz közelében a játékosokon és a műsorvezetőn kívül csak és kizárólag három karszalaggal rendelkező biztonsági őr tartózkodhat, a stúdió bejáratát biztonsági szempontból folyamatosan őrzik.

8. Majkát Holdampf Linda stylist öltözteti az évadban, és azt is tudni, miért van mindig kockásban: gyerekkorában nagy kedvence volt A kockásfülű nyúl.