Észak-Írországban találkoztam a jövő tinisztárjaival

JADE ALLEYNE, BETHAN WRIGHT, JAYDEN REVRI, SOPHIE SIMNETT, LUKE NEWTON, JOSHUA SINCLAIR-EVANS, THOMAS DOHERTY Gallery
DISNEY'S THE LODGE - Tapping into its worldwide creative resources to deliver engaging stories and characters for kids and families, Disney Channel will have a multi-region premiere for its music-filled "The Lodge," a serialized mystery/drama inspired by the popular Disney Channel Israel series "North Star" (a Disney Channel/Yes Production). Produced in Northern Ireland, "The Lodge" will premiere FRIDAY, SEPTEMBER 23 on Disney Channels in the UK and Canada and MONDAY, OCTOBER 17 (5:00 p.m., ET/PT) on Disney Channel in the U.S.(Disney Channel/Patrick Redmond) JADE ALLEYNE, BETHAN WRIGHT, JAYDEN REVRI, SOPHIE SIMNETT, LUKE NEWTON, JOSHUA SINCLAIR-EVANS, THOMAS DOHERTY
Vágólapra másolva!
Valahol Észak-Írországban, Ballynahinch mellett áll egy több száz éves major, amelyre eddig legfeljebb ideális esküvői helyszínként tekintettek a környékbeliek, elképzelhető azonban, hogy mostantól a világ minden tájáról zarándokolnak majd ide a tinik. Itt játszódik ugyanis a Disney legújabb élőszereplős sorozata, az itthon március 20-án induló The Lodge, amelynek forgatására én is ellátogathattam tavaly nyáron.
Vágólapra másolva!

Egy kamasz fiú az iskolai öltözőszekrények előtt búcsúajándékot ad egy lánynak, akibe láthatóan fülig szerelmes – a Belfasttól alig egyórányi autóútra található Montalto Estate-ben ezt az egyszerű jelenetet vették fel legalább tízszer egy péntek délután, miután a srác vagy elfelejtette becsukni a szekrényét, ahonnan kivette a csomagot, vagy a lány pakolta rossz fachba, amit kapott.

Úgy tűnik, a fiataloknak még szokniuk kell a kamerát,

hamarosan azonban millió tini rajonghat értük, hiszen a Disney a táncos és musicalelemekkel megtámogatott The Lodge-t szánja az újabb nagy dobásnak a Violetta és a Soy Luna után.

A fenti jelenetben látott fiú, Jayden Revri (Noah) ezelőtt csak rövidfilmekben játszott, de a pályához kellő magabiztosság bőven megvan benne, kamerán kívül jóval lazábban viselkedik a partnernőjével, a Kaylee-t alakító Jade Alleyne-nel is.

Csináltunk együtt sok őrültséget is a forgatás alatt, de szerencsére soha nem esett bajunk, a Disney nagyon vigyázott ránk" – mesélte, utalva arra, hogy a szereplőknek a táncon és éneklésen kívül például mountain bike-ozniuk és kajakozniuk is kellett.

A The Lodge csapata Forrás: Disney

Jayden a tévé mellett a színházban és a moziban is szeretne alkotni a későbbiekben, Jade-et a tánc és a zongora is érdekli, kipróbálnának sok mindent. Közben egyáltalán nem nyomasztja őket, hogy a The Lodge miatt valószínűleg hatással lesznek megannyi tinédzserre – megpróbálnak a földön maradni, inkább megtiszteltetésként, mintsem jövőbeli elvárásként tekintenek a lehetőségre.

Fűtött medencében kezdtek kajakozni

A széria középpontjában egyébként egy fiatal lány, a tizenöt éves Skye (Sophie Simnett) áll, aki az édesanyja halála után az apjával gyerekkori nyaralásai helyszínére, a hotelként működő észak-írországi majorba költözik. Anyja itt nőtt fel, a lánynak azonban így sem problémamentes a beilleszkedés, meg kell küzdenie a tinédzserek szokásos problémáival, miközben két gyerekkori barát, Sean (Thomas Doherty) és Ben (Luke Newton) is kis híján összeveszik miatta.

A Montalto Estate egy részlete, kiváló esküvői helyszín Forrás: Origo, Apats Gábor

"Borzasztóan ideges voltam, ez volt az első munkám, eleinte nem tudtam ellazulni a kamera előtt. Ráadásul

Mindezzel együtt ez egy óriási lehetőség, filmezni is szeretnék majd, de az igazi szenvedélyem a musical. Zenélgetek is, az első dal, amit gitáron játszottam, Jason Mraztól volt az I'm Yours, már akkor rájöttem, hogy ez hatással van az emberekre, főleg a lányokra" – árulta el a Sean bőrébe bújt Thomas Doherty.

A Bent alakító Luke Newton számára a sok edzés volt a legmegterhelőbb,

ő a szerepe szerint ugyanis egy kemény, sportos fiú, aki nehezen fejezi ki az érzéseit. A kajakozást először egy fűtött medencében gyakorolták, a mountain bike-ozást viszont csakis a terepen lehetett – volt is pár esés, miután Luke-nak otthon még biciklije sincs.

Ezen a padon didereghetett a pár Forrás: Origo, Apats Gábor

Adódtak nehézségek az észak-ír időjárás, a kemény szelek miatt is, volt olyan, elvileg nyári jelenet, amikor ő és Sophie egy padon ücsörögtek egy szál pólóban, miközben a stáb kabátban állt körülöttük. "Nehéz volt romantikusnak lennem, miközben rázott a hideg" – mesélte nevetve a fiú.

Ha nem lenne wi-fi, felfedezné a környéket

Ezzel együtt a festői környezet mindenkinek bejött, a legtöbben először jártak Észak-Írországban, pedig vannak közöttük britek is. Az abszolút főszereplő, Sophie Simnett azt mondta, ha egy napig nem lenne wi-fije, biztosan a környéken kirándulna, felfedezné a major körüli erdőket és tavakat.

Sophie Simnett a The Lodge recepcióján Forrás: Disney Channel

A sport mellett ugyanis a közösségi média is fontos szerepet kap a szereplők életében, de Sophie szerint ezt is lehet a helyén kezelni: "Be tudja szippantani az embert a Facebook vagy az Instagram, de számos hasznos funkciója is van. Jobban tudod tartani a kapcsolatot a barátaiddal, a szeretteiddel is, én is sokat chatelek a szüleimmel, hisz most a forgatás miatt távol vagyok tőlük" – vélte.

Saját dalok, videóklip, van itt minden

A Disney-sorozatoktól megszokott módon a The Lodge-t is számos énekes-táncos betét tarkítja, az első évad tíz epizódjában összesen kilenc eredeti dal lesz hallható, háromhoz videóklip is készült.

Forog az egyik videóklip Forrás: Origo, Apats Gábor

Az egyik klip készülésébe én is bepillanthattam a forgatáson, egy féltékenységi jelenetet készítettek elő, az egyik lány próbálta távol tartani szerelmét a másiktól, miközben mindhárman kitáncoltak a szálló elé. Előfordult, hogy nekiütköztek valamelyik kameramannak, vagy épp rossz irányba léptek, de hogy a képernyőn végül minden úgy fog látszani, ahogy azt az alkotók elképzelték, abban biztos vagyok – nem hiába vették fel ezt is rengetegszer.

A szereplők kedvenc Disney-karakterei

Sophie Simnett (Skye) – Alice, az Alice Csodaországban címszereplője
Bethan Wright (Danielle) – A kis hableány
Thomas Doherty (Sean) – A dzsinn az Aladdinból
Jayden Revri (Noah) – Simba Az oroszlánykirályból
Jade Alleyne (Kaylee) – Jázmin hercegnő, Aladdin szerelme
Luke Newton (Ben) – tőle sajnos elfelejtettem megkérdezni

Raymond Lau producer is kellően maximalista, ráadásul érzi a pozíciójával járó felelősséget is: "Szerencsésnek érzem magam, hogy megalkothatom azt, ami sok fiatal álmává válhat a jövőben. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy ez egy kétélű fegyver,

– mondta az ebédszünetben.

"Én csak azt remélem, hogy a The Lodge-t a nézők is legalább annyira élvezni fogják, mint amennyire mi élveztük a forgatást!" – üzente búcsúzóul a rajongóknak Luke.

A The Lodge premierje március 20-án, hétfőn 18.30-kor lesz a Disney Csatornán.