Csúnyán megszívatták a Trónok harca sztárját

Havas Jon, Trónok Harca, Kit Harington
Vágólapra másolva!
Havas Jon megformálója, Kit Harington még az első évad egyik epizódjában vált a széria alkotóinak céltáblájává. David Benioff és Dan Weiss nemrégiben egy panelbeszélgetésen elevenítették fel a vicces történetet.
Vágólapra másolva!

„Írtunk egy olyan jelenetet csak neki, amitől leesett az álla. Van egy képsor az első évad nyolcadik epizódjában, amikor egy Mással kell megküzdenie, akit egy olajlámpással éget meg, a tűz azonban rá is átterjed.

– mesélte kajánul Benioff.

ezért szándékosan úgy írtuk meg a hozzá került lapot, hogy abból egyértelmű legyen: az arca és az egész feje maradandó sérüléseket szenved, így onnan kezdve végig így kell majd játszania a sorozatban" – tette hozzá az alkotó.

Kit Harington mint Havas Jon a Trónok harcában Forrás: HBO

Benioff elmondása szerint

Harington próbálta lazán venni a dolgot, de azért látszott rajta, hogy nagyon szomorú volt

a dolog miatt – egészen addig, amíg a másik alkotó, Dan Weiss el nem röhögte magát. Pedig még egy alapos háttértörténetet is kitaláltak, miszerint azért kell így alakítani az eseményeket, mert az HBO odaszólt, hogy ne legyen túl Disney-s és Harry Potter-es a sztori, ezért pont kapóra jön, ha elcsúfítják a karakter arcát.

A kamujelenet egyébként az Inside HBO's Game of Thrones: Seasons 1 & 2 című könyvbe is bekerült – itt olvashatunk részleteket belőle, tényleg borzalmas még olvasni is, mi történt volna Havas Jon külsejével. Ahogy az a fenti jelenetben látható, Jonnak végül csak a keze kapott lángra.

A két Trónok harca-alkotó amúgy nagy mókamester hírében áll:

Haringtonon kívül megszívatták már John Bradley-t (elhitették vele, hogy Samnek egy látványos herevédőt kell viselnie), Rose Leslie-t (aki bevette, hogy Ygritte-nek dalra kell fakadnia) és Alfie Allent is (ő azt gondolta miattuk, hogy Bran megöli Theont).