Halottlátók és szellemvadászok is kerültek különös helyzetbe

A nagymama szelleme állt a baba ágya mellett
Vágólapra másolva!
Rob Lowe új realitysorozatában szellemek és más rejtélyes lények nyomában járja keresztül-kasul az Egyesült Államokat, de természetesen nem ő az első, aki ilyesmire adja a fejét, Leonard Nimoy annak idején az elsők között szállt be a kutatásba. Volt, akinek a Ragyogás-t ihlető hotelben köszöngetett valaki a teljesen üres folyosón, máshoz feszítővasat vágott egy kísértet – a természetfeletti jelenségek után nyomozó realitykből válogattunk.
Vágólapra másolva!

Hamarosan indul a The Lowe Files, amelyben Az elnök emberei és a Testvérek sztárja, Rob Lowe két fiával együtt ered kísértetek, ufók, jetik és más különös lények nyomába. A család elsősorban tudományos szempontból igyekszik megközelíteni az egyes eseteket, de persze akadnak önmagukat médiumnak mondók vagy egyszerű hívők is, akik pont a természetfeletti jelenségek létezését próbálják bizonyítani különféle tévéműsorokban.

Rob Lowe és két fia is beszáll a szellemvadászatba Forrás: Christopher Polk / Getty Images North America / AFP

Nem egy szellemvadász reality készült már, ezekből mutatunk be párat, néhányban valóban tanúi lehettünk hátborzongató sztoriknak.

In Search of...

A műfaj alapjait valószínűleg az 1976 és 1982 között futott In Search of... fektette le, ebben a Star Trek egykori Spockja, Leonard Nimoy ment utána rejtélyes eseteknek. Szóba került itt sok minden, a természetfeletti jelenségek mellett olyan megoldatlan (bűn)ügyek is, mint Hasfelmetsző Jack gyilkosságai vagy Amelia Earhart eltűnése.

Külön adást kaptak az ufók, Óriásláb, illetve a Loch Ness-i szörny,

de foglalkoztak szellemekkel is, az egyik epizódban a kor neves szellemvadásza, az Amityville horrornál is nyomozó Hans Holzer látogatott el egy kísértetjártának mondott faluba. Nézze meg, mi történt ott vele:

Holzer munkássága az okkult tudományokban egyébként annyira meghatározó volt, hogy magát a "szellemvadász" kifejezést is neki köszönhetjük, első könyve, az 1963-as Ghost Hunter után terjedt el szélesebb körben.

Szellemvadászok

A Discovery már 1996-ban indított egy magyarul szintén Szellemvadászok-ra keresztelt műsort, a paranormális jelenségeket vizsgáló realityk közül azonban talán a Syfy csatorna 2004-ben indított sorozata volt a népszerűbb: egészen tavalyig, 12 évadon keresztül ment, és több spin-offot is kapott.

A széria főszereplői Jason Hawes és Grant Wilson voltak, akik

nappal vízvezeték-szerelőként dolgoztak, éjjelente azonban szellemek nyomába eredtek,

olyan eseményeket vizsgálva ki, amelyek nem magyarázhatók a fizika törvényeivel.

Voltak elég ijesztő sztorijaik, a Ranker felhasználói szerint az volt a legjobb epizód, amikor a Ragyogás filmváltozatának is helyet adó Stanley Hotel alagsorában mászkáltak, és a tök üres folyosókon valaki állandóan hellót kiabált nekik:

Most Haunted

Még a Szellemvadászok-nál is jobban tapadnak a nézők a Most Haunted-ra, amely áprilisban már a 19. évadját kezdi, 2002 óta fut az Egyesült Királyságban. A realityben épp tavaly történt egy igen különös eset, amely a sokat látott stábot is meglepte: a műsor egyik arca, Yvette Fielding arról számolt be, hogy egy kísértet megpróbálta megölni.

"Mind nagyon hangosak voltunk. Aztán

pár hüvelyknyire a fejemtől. Csak mi voltunk, senki más nem volt a helyiségben, de valami nekem dobta azt a feszítővasat. Ha csak egy hüvelykkel jobban megközelíti a fejemet, megölt volna. Erőszakosan dobták oda" – mondta a Shrewsbury börtönben zajló forgatásról.

Yvette Fielding Forrás: Really

"Mindannyian elhallgattunk, és akkor suttogást hallottunk felülről. És lépéseket. Nagyon lassú lépteket. Felmentünk, és a szoba végében egy árnyékot láttunk, de amikor közelebb mentünk, eltűnt" – tette hozzá akkor.

Lapozzon, bemutatunk még pár hasonló műsort!