Bálnazsírnak csúfolták, és bezárták egy szekrénybe a világhírű színésznőt

Kate Winslet
Vágólapra másolva!
Ma már senki sem gondolná róla, de a világ egyik legsikeresebb és legszebb színésznőjét annak idején sokat piszkálták társai az iskolában. Kate Winslet minderről egy gyerekjogi szervezet jótékonysági eseményén mesélt. 
Vágólapra másolva!

A sztár a WE Day nevű kezdeményezés negyedik éves brit találkozóján beszélt keserű gyermekkori élményeiről: annak idején a zaklatásokon és megalázásokon kívül testszégyenítésben is többször volt része.

„Mindig másokhoz hasonlítottam magam. Ők viszont 'Bálnazsírnak' csúfoltak, és piszkáltak, amiért színészkedni akartam. Még egy szekrénybe is bezártak, hogy jól kiröhöghessenek. Nem én voltam a legszebb lány, így még azt is megkaptam, hogy

Később is gyakran jöttek nekem azzal, hogy Kate, nem olyat keresünk, mint te. Az ilyenfajta kegyetlenségektől egyszerűen borzasztóan éreztem magam" – mondta Winslet.

Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images North America / AFP

A színésznő azonban úgy döntött: annak ellenére, hogy nem fér bele a mások által ideálisnak gondolt képbe, nem törődik a negatív véleményekkel, és keményen fog dolgozni azért, ami a szenvedélye.

„Továbbra is eljártam az iskolai darabokra kiírt meghallgatásokra. Sosem kaptam igazán jó szerepeket, de nem törődtem vele. Nem érdekelt. Legtöbbször én voltam a krokodil, a madárijesztő vagy a gonosz boszorkány. Egyszer még egy táncoló békát is eljátszottam. De mindez nem számított. Így is élveztem. Szerettem játszani – mindegy, hogy kis vagy nagy szerepről volt szó.

– zárta végül lelkesítően beszédét a színésznő, akit azóta valószínűleg sokan irigyelnek egykori bírálói közül.