A műsor véget ért, de még egy évig kínozták a szereplőket

Eden
Vágólapra másolva!
Az Eden című realityből csak az első négy rész került képernyőre – a szereplőknek azonban nem szóltak, még nagyjából egy évig éheztették őket a vadonban.
Vágólapra másolva!

Egy brit valóságshow, az Eden szereplői csak most tudták meg, hogy egy éven keresztül majdhogynem hiába küzdöttek az életben maradásért a skót erdőkben, a műsorból csupán négy epizód került adásba.

A rögzített kamerák mellett a szereplők saját maguk vették fel az életüket, stáb tehát nem volt jelen a régi katonai gyakorlóterületen, amelyet három oldalról több méter magas kerítés, a negyedik oldalról pedig a tenger határolt – a műsor megszűnéséről szóló hírek ezért nem értek el a versenyzőkhöz, még jó szándékú civilektől sem.

A műsor előzetese:

A szereplők tavaly márciusban költöztek ki a vadonba, hogy ott a semmiből építsenek ki egy működő társadalmat. A Channel 4 júliusban, augusztusban le is adott négy epizódot, utána azonban leállította a sugárzást.

A műsor hivatalosan akkor még nem szűnt meg, még a 2017-es programkínálatot bemutató előzetesekben is feltűnt – ezért nem szóltak a játékosoknak –, március végén azonban letelt az egy év, véget ért a forgatás. A tévéadásról viszont még mindig nem tudni semmit.

Elképzelhető persze, hogy nézői nyomásra visszahozzák a produkciót, a szereplők ugyanis rendesen kiakadtak, hogy jóformán a semmiért csinálták végig az egészet: sokszor éheztek, a zord időjárással is harcolniuk kellett, nem csoda, hogy többen feladták útközben, 23-ból csak 10-en bírták ki az egy évet.