Ezt biztos nem tudta a Trónok harca sztárjáról

Jason Momoa
Vágólapra másolva!
Jason Momoa, a Trónok harca, a Frontier és a közelgő Aquaman sztárja ma már (nem is akármilyen) külsejével keresi a kenyerét. Nehéz elhinni, de a karizmájáról és karizmairól egyaránt híres színész egykor tudósnak készült.
Vágólapra másolva!

Momoa ugyan Hawaiin született, de Iowában nevelkedett, ahol a középiskola után tengerbiológusnak tanult. Ezt követően átment a Coloradói Állami Egyetemre, és szakot váltott: vadbiológiával kezdett foglalkozni. Az élet azonban közbeszólt.

„Ami azt illeti, tengerbiológia szakra jártam, aztán váltottam vadbiológiára. Akkor már Coloradóban tanultam. Fort Collinsban laktam. De úgy éreztem, jobban meg kéne ismernem az apámat, aki Hawaiin maradt, és az utazáson kívül később a tévésorozat is közbejött,

mesélte a sztár egy korábbi interjúban.

A tévésorozat alatt Momoa a Baywatch-ot értette, amelyben 1999 és 2001 között játszott, és ami az első mozgóképes szerepe volt. A színésznek a természethez való vonzódása azonban megmaradt, hiszen szerepválasztásaival is az olyan alkotásokat keresi, amelyek segítségével „kimozdulhat" (lásd például a kanadai vadonban játszódó Frontiert).

De Momoa civilben is sokszor kimegy a természetbe: egyik kedvenc időtöltése a sziklamászás, amire Lisa Bonet-val közös gyermekeit, a kis Lolát és Nakoa-Wolfot is meg akarja tanítani. „Ha megtanítom őket mászni, felfedezhetik a határaikat

– mondta a színész.