A Nagy Duett: Stohl Luca és Vincze Lilla épphogy megúszta

A nagy duett zsűri, Kasza Tibi, Cooky, Szulák Andrea
Vágólapra másolva!
Lement az első idei show pár látványos előadással, Tilla igen vicceset bakizott. Apáti Bence és Vincze Lilla izgulhatott még hosszan a végén, kiesett Fábián Juli és Győrfi Pál.
Vágólapra másolva!

Ha ősz, akkor Sztárban sztár, ha tavasz, akkor viszont A Nagy Duett a TV2-n. A show 2011 áprilisában rajtolt, akkor Molnár Ferenc Caramel és Trokán Nóra nyert, utánuk Kökény Attila és Cseke Katinka párosa örülhetett. A harmadik évadot Hien és Cooky vitték, utána a francia rádiós átült a zsűribe, a negyedik menet pedig Péter Szabó Szilvia és Pachmann Péter győzelmét hozta.

A víg zsűri Forrás: Instagram

A zsűriben Kasza Tibor az egyetlen biztos pont, aki hat éve ott ül, kisebb megszakításokkal (2012-ben és 2015-ben nem volt képernyőn a formátum), eleinte Dobrády Ákossal és Balázs Klárival szórta a bókokat és a tízeseket, 2016-ra viszont kialakult a mostani trió: Szulák Andrea tárgyilagossága, visszafogottabb lénye ellenpontozza a mámoros, lelkesen ordibáló Cooky harsányságát. Március végén A Nagy Duett kategóriájában a Televíziós Újságírók Díján maga mögé utasította az X-Faktort és a Sztárban sztárt, így nem is volt kérdés, hogy folytatja a csatorna egy újabb évaddal.

Peller Károly és Stohl Luca Forrás: tv2

A zsűri ezúttal is hozta a szokásos formát, Cooky rendületlenül ordibálta a „megvetteeem!"-eket, Kasza kritikus, de közben önkritikus is volt (miközben szerelmet vallott Ábel Anitának, mondván, sok évvel ezelőtt odavolt érte, sőt még mindig nagy rajongója), Szulák meg józanul értékelt.

Hogy előre megbeszélték-e, vagy csak így hozta a fellépők sorrendje és a produkciók minősége, azt nem tudni pontosan, de sok fellépő egyaránt 29 pontot gereblyézett össze. Danny Blue levette a zakóját a fellépés végén, és mutatta a számot a hátán, jelezve, hogy tudta előre, hogy ennyi pontjuk lesz – persze lehet, hogy 28 vagy 27 esetén nem mutat semmit a hátán, és akkor hiányérzete sincs a nézőnek.

Ábel Anita és Emilio Forrás: tv2

Mádai Vivien és Csipa kezdték a show-t, Simon Kornél és Janicsák Veca folytatták, a legjobbat viszont Judy és Madár fellépése után bakizta Till Attila: Erdei Zsolt lett a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke, de ő véletlenül „ökölszívó"-t mondott, ami nagy derültséget okozott. Kasza persze lecsapott a hibára, többször elismételte, és szarkasztikusan elnök úrnak szólította a volt bunyóst – gyanítjuk, ez rajta marad a következő adásokban is. A poénból már „ökörszívó" is lett, ez így leírva nem egy nagy sztori, de élő adásban sokszor vicces egy ilyen baki.

A nézőknél Völgyesi Gabi és Sági Szilárd került az első helyre, utána a Judy–Madár páros jött, harmadiknak pedig Ábel Anitát és Emiliót mondta be Tilla. Az első körös nézői szavazás során Stohl András lánya, Luca, illetve Peller Károly kerültek az utolsó helyre, nekik lett hirtelen izgulnivalójuk a vég előtt.

Völgyesi Gabi, Sági Szilárd Forrás: tv2

Este háromnegyed tíz körül a színpadra szólították az összes párost, hogy kiderüljön, a 12 duó közül melyiknek kell elbúcsúznia. Elsőnek kiesni elég rettenetes lehet, hiszen lehet, hogy egy másik dallal, másik jelmezben, egy héttel később már épp a dobogón végezne, és vígan ünnepelne az adott duett.

De a sors kegyetlen,

elkezdődött a visszaszámlálás: Ságiék örülhettek legelőször, majd Ábel Anitáék is megkönnyebbültek. Felszabadultan mosolygott később Janicsák Veca, majd Judy is megköszönhette a továbbjutást. Stohl Luca és Peller Károly végül megmenekült, a második körös szavazásban javítottak. Apáti Bence és Vincze Lilla izgulhatott még hosszan a vége felé, de mehetnek tovább, ellenben kiesett Fábián Juli és Győrfi Pál.

Szavazzon!

A Nagy Duett: kinek drukkol? Akár hat választ is megadhat.