A Chili TV új műsora két szereplőre épít: a hentesre és a séfre. A hentes a nyersanyag forrásánál tevékenykedik, ott, ahol még a jószág is látható, elmagyarázva, melyik húsrész mire való. Miközben egy-egy helyszín és alapanyag megjeleníti az ország sokszínűségét, ízességét, tájjellegét, az adásokból az is kiderül, hogy melyik húsrész milyen ételbe illik leginkább. A hentes elhoz egy darabot a húsból a Chili TV konyhájába, hogy Bereznay Tamás séffel ínycsiklandó tányérra valót varázsoljon belőle.
"Köztudottan húsimádó vagyok, így nem kérdés, hogy mennyire örülök ennek az új műsornak. Úgy gondolom, hogy manapság méltatlanul kevés figyelmet fordítunk a húsokra, azok fajtáira, a felhasználási lehetőségekre. Van mindenkinek egy-két jól megszokott kedvence, pedig igazán ízletes ételeket lehet készíteni olyan húsrészekből is, amelyeket sokaknak eszébe sem jutna kérni a hentesétől.
Azt is eláruljuk, mire kell odafigyelni a húsok kiválasztásánál, hogyan állapítható meg, hogy megfelelő minőségű áruval állunk-e szemben.
Az a célunk, hogy megmutassuk a húsok sokszínűségét, és megszerettessük azokat a nézőkkel, ehhez pedig a lehető legjobb partnereket kapom meg a hentesek személyében" - mondta a séf.