Miért nem viselt soha zoknit Albert Einstein?

2017.04.21. 09:53

Albert Einsteinről készített sorozatot a National Geographic, a műsorhoz kapcsolódóan pedig egy kiállítás is nyílt Budapesten, április végéig megtekinthető.

Miért tartotta családja bambának kiskorában Einsteint? Miért nem viselt soha zoknit? Miként próbálta felvidítani kedélybeteg papagáját? Hogyan vélekedett Istenről? Többek között ezekre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak április 18. és 30. között az Allee Bevásárlóközpontba a NatGeo Géniusz-kiállítására, ahol Einstein életéről tudhatnak meg érdekességeket. 

A látogatók a helyszínen egy krétafalra írhatnak fel egyenleteket, fotózkodhatnak, valamint kvízjátékban is tesztelhetik tudásukat – a fődíj ráadásul egy svájci utazás, egybekötve egy látogatással a CERN-be. 

A kiállítás egy részleteForrás: National Geographic

A kiállítás a National Geographic új műsorához, az április 23-án induló Géniusz-hoz kapcsolódik, amely a csatorna első, forgatókönyv alapján készült életrajzi sorozata. A Ron Howard és Brian Grazer által készített műsor Einstein életének valamennyi fontos szakaszát nyomon követi, az ötletekben gazdag, lázadó fiataltól az ünnepelt zseniig. A főszerepben az Oscar-díjas Geoffrey Rush látható.

A produkcióhoz egy rendhagyó honlap is készült, ahol „Einstein házába" léphetünk be: a szobák 360 fokos grafikákon jelennek meg, és az egyes berendezési tárgyakra kattintva videókat, képeket, érdekes információkat találunk. 

A Géniusz londoni sajtóbemutatóján az Origo is ott járt, az erről szóló anyagot itt találja

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK