A Voice-ból már csak egy ugrás az Eurovízió

eurovízió
Vágólapra másolva!
Már nincs sok hátra a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál kezdetéig, ahová – szokás szerint – egy sokak által kedvelt, sokak által viszont támadott, tehát megosztó szerzeménnyel jutott ki A Dalt megnyerő hazai előadó, idén történetesen Pápai Joci. Cikksorozatban mutatjuk be a lehetséges ellenfeleket. Ez a 3. rész.
Vágólapra másolva!

A 62. Eurovíziós Dalfesztivált 2017. május 9. és 13. között rendezik Kijevben. A magyar énekes a második elődöntőben, május 11-én, csütörtökön lép színpadra az Origo című dallal, de addig még épp van idő, hogy komótosan végignézzük, kikkel kerülhet szembe az elődöntőben vagy később a fináléban.

Ez a 3. rész, három újabb versenyzővel. Mindhárom múltjában van egy közös pont, a Voice című nemzetközi formátum (amely itthon is ment 2012-ben, Pál Dénes nyerte).

Blanche

Valódi neve Ellie Delvaux, Belgiumban indult a Voice-ban is, majd egy belga zenész-zeneszerző figyelmét keltette fel, Pierre Dumoulin írta a dalokat, a nő meg énekelt. A producer Tim Bran karolta fel őket, ennek eredménye a City Lights.

Nem látjuk benne a győztes dalt, igazából elsőre elég semmilyen, másodikra viszont megtapad a dallam, és a benelux összefogás is segíthet rajta. A hivatalos klip 3 millió megtekintés körül jár már, szerintünk biztos továbbjutó, ott lesz a fináléban.

-------------------

Kristian Kostov

Hatéves kora óta énekel, 2014-ben pedig már a Voice orosz gyerekverziójában szerepelt. Egy évvel később már a negyedik bolgár X-Faktorban vitézkedett, második helyen végzett. A Virginia Records adta ki lemezét, erről az egyik dal 14 hétig vezette a bolgár slágerlistát.

A dala akár jó is lehetne, de igazából egy tipikus eurovíziós szerzemény, középtempós, nagy érzelmekkel, szenvedélyes nézéssel. A srácnak első két metszőfoga között elég nagy űr tátong, erről biztos fel fogjuk ismerni az elődöntőben. Egyelőre csak 215 ezer megtekintésnél jár a dala, nálunk gyors kieső, de ez még nem sokat jelent.

-------------------

Jacques Houdek

Az élet győzni fog - énekli kissé közhelyes, de mindenképp pozitív dalában a horvát énekes olaszul, de közben angol nyelven írt sorok is felbukkannak a szövegben. Többé-kevésbé ismerve az átlagos eurovíziós szavazók zenei ízlését, megtippelhetjük, hogy továbbjutó, ha nem is nyertes dal. Kicsit fura: saját magával énekel duettet.

Houdek 1981-ben született, 19 évesen kezdte zenei karrierjét, a dalfesztivál honlapja szerint Horvátországban nagy sztár. 13 nagylemeze volt, ebből volt, ami gyémánt, arany és platina lett. Rengeteget koncertezik, a horvát Voice című tehetségkutató műsor zsűritagja is volt. Jacques Houdek állítólag jószívű ember, jótékonykodik, gyermekvédő alapítványokat támogat. 180 ezer körül jár a klipje, lesz ez még több is.

Cikksorozatunk 4. részével csütörtökön jövünk.