Ezeket a videókat szégyenkezve vagy röhögve nézik vissza a sztárok

Lady Gaga fiatalon a Boiling Points című átverős műsorban
Vágólapra másolva!
Vetélkedők és párkereső műsorok archív felvételeit visszanézve számos izgalmas jelenetre bukkanhatunk, nem egy, ma már ismert ember tűnt fel ilyen jellegű produkciókban még a karrierje beindulása előtt. Arnold Schwarzenegger és Tom Selleck csajozni próbált, Lady Gagát jól átverte egy pincérnő, a Breaking Bad színésze pedig mintha valamilyen szer hatása alatt ugrált volna, miközben megpróbálta megtippelni különféle termékek árát.
Vágólapra másolva!

Mindig izgalmas egy régi sorozatban felfedezni olyan színészeket, akik csak később váltak ismertté – az X-akták-ban látott arcoknak például külön összeállítást szenteltünk két éve –, az viszont talán még mókásabb, amikor valakire a színészi, zenészi karrierjétől függetlenül bukkanunk rá egy tévéműsorban. Többen a tévében kerestek párt, másokat vetélkedőben láthattunk, íme, pár érdekes videó.

Arnold Schwarzenegger a barátnője mellett csajozott

Az egyik legismertebb ilyen videó Arnold Schwarzeneggeré, aki a társkereső műsorok prototípusának számító The Dating Game-ben jelent meg 1973-ban, amikor még csak a Herkules New Yorkban című filmen volt túl, inkább a Mr. Universe és hasonló címei miatt jegyezték.

A műsor lényege az volt, hogy egy férfi vagy egy nő úgy "találkozott" a stúdióban három jelölttel, hogy egy fal választotta el tőlük, így pusztán a hangjuk, a kérdésekre adott válaszaik alapján kellett választania közülük. Az alábbi jelenetben

Schwarzenegger leírta a méreteit, majd ugyanerre kérdezett rá az egyik hölgynél,

aki azzal viccelődött, hogy a pasi lefelé mintha egyre kisebb lenne:

Az izompacsirta végül mégis ezt a nőt, a kettes számú versenyzőt választotta, egy Beverly Hills-i elegáns étterembe és egy hawaii nyaralásra mehettek együtt. Nem tudni azonban, hogy ebből végül lett-e valami, hiszen Schwarzeneggernek ekkoriban volt barátnője, legalábbis évekkel később kiadott önéletrajzában azt írta, hogy 1969 és 1974 között egy Barbara Outland Baker nevű nővel járt – elképzelhető tehát, hogy csak behívták, mert jól mutatott a műsorban.

Magnum hiába próbálkozott, Steve Martin kétszer is tarolt

A The Dating Game-ben Schwarzeneggeren kívül számos más, későbbi híresség is feltűnt. Tom Selleck az első szerepét a Lancer című tévésorozatban kapta 1969-ben, előtte két alkalommal, 1965-ben és 1967-ben is megjelent a műsorban a három férfi egyikeként, de egyszer sem választották ki – hiába vált szexszimbólummá a nyolcvanas évekre, a Magnum címszereplőjeként.

Tom Selleck még bajusz nélkül a The Dating Game-ben Forrás: ABC

A még sötét hajjal parádézó Steve Martin már jóval sikeresebb volt, ő is kétszer szerepelt, de jópofa dumájának mindkétszer be is dőlt a főszereplő hölgy, ahogy az alábbi, nem túl jó minőségű felvételen láthatjuk:

A két adás között elvileg eltelt két év, legalábbis a műsor kreditje szerint Martin 1968-ban és 1970-ben ült be a három szék egyikébe – feltűnő azonban, hogy

mindkétszer ugyanabban a szerelésben volt,

mintha a két adást ugyanazon a napon vették volna fel. Persze az is elképzelhető, hogy a feltörekvő írónak és színésznek ez az egy fellépőruhája volt akkoriban, hiszen például ezen a felvételen is ugyanebben az öltönyben feszített.

Karrierje indulásakor, 1969-ben Farrah Fawcett is itt keresett párt, Suzanne Somers is feltűnt még a rengeteg plasztikai műtétje előtt, Michael Jackson pedig még gyerekként, tizennégy évesen válogatott a kiscsajok közül egy különkiadásban – íme, minderről egy videós összeállítás, a már látott Schwarzeneggerrel együtt:

Nem a Dating Game volt az egyetlen párkereső

Nehéz elképzelni, de 1996-ban a The Big Date-ben a három pasi közül még nem Jon Hamm vitte haza a csajt – ma már valószínűleg másként lenne, hiszen azóta világszerte ismert lett, a Mad Men – Reklámőrültek-ért két Golden Globe-bal és egy Emmyvel is jutalmazták.

Vetélkedőkben, átverős műsorokban is tűntek fel majdani sztárok, lapozzon a folytatásért!