Már csak négyen vannak versenyben A konyhafőnök címért

A konyhafőnök
Vágólapra másolva!
A döntő második versenynapján öten álltak be a pultok mögé, egy versenyzőt kiejtett a zsűri.
Vágólapra másolva!

A konyhafőnök VIP döntőjének második napján újra két feladatot kellett teljesíteni a versenyzőknek, az első körben őzgerinccel, medvehagymával és gombával dolgoztak. Nagy Ervin bizonyult a legjobbnak, így előnyt szerzett: egyrészt a második feladathoz készen megkapott egy érdekes - és a séf által készített - hozzávalót, másrészt hátráltathatta két versenytársát.

A második körben citrusféléket párosítottak a versenyzők húsokkal, Sárközi Ákos segített nekik egy kicsit, különleges elkészítési módokat mutatott inspirációként: krémes állagot, port, zselét készített a citrusokból. Nagy Ervin készen megkapta a narancsport, és megcserélhette két versenyző alapanyokkal teli dobozát: Sváby Andrásét és Peller Annáét választotta, így ők a másik hozzávalóiból voltak kénytelenek alkotni egy főételt.

A nap legjobbja Gáspár Bea lett, ő ment fel először a galériára,

őt követte Kovács Kati, majd Sváby András.

Végül ketten álltak a zsűri előtt, Peller Anna és Nagy Ervin, Fördős Zé a színészt küldte fel a többiek közé.

Forrás: RTL Klub

"Anna, te színt hoztál a konyhába és az életünkbe is, nagyon szerettem azt a könnyedséget és humort, amit az ételekbe varázsoltál. Nagyon sokat fejlődtél, és remélem, hogy az itt tanultakat jól fogod majd hasznosítani" - búcsúzott el tőle Sárközi Ákos.

Forrás: RTL Klub

Pénteken eldől, hogy ki nyeri A konyhafőnök idei szériáját, a legjobb tízmillió forintot vihet majd haza, már csak négyen vannak versenyben.