Freddie: Csak így képzeltem el a visszatérést az Eurovízióra

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Freddie representing Hungary with "Pioneer" during the Grand Final of the 61st annual Eurovision Song Contest (ESC) in Stockholm, Sweden, 14 May 2016. Photo: Britta Pedersen/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++
Vágólapra másolva!
Tavaly énekesként képviselte Magyarországot, idén viszont kommentátorként utazik az Eurovízióra Freddie. Mint az Origónak elmondta, versenyzőként nem próbálkozna újra, annak viszont nagyon örül, hogy Rátonyi Kriszta mellett rá bízták ezt a feladatot.
Vágólapra másolva!

"Csak így képzeltem el a visszatérést, azzal a gondolattal nem játszottam el, hogy újra dallal induljunk. A megkeresésnek nagyon örültem, jó visszajelzés, hogy látják bennem a potenciált, hisznek abban, hogy képes vagyok a rám bízott feladatot magas minőségben hozni" - mesélte.

Freddie tavaly az indulók közt volt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Először próbálja ki magát kommentátorként, korábban nem vonzotta a képernyő, nem vágyott hasonló szerepre.

"Amennyit ki tudok hozni magamból, azt ki fogom, és a próbák alatt is mindent megtettem, hogy fel tudjak nőni Rátonyi Krisztához. A szakmai tudását nem fogom megközelíteni, de nem is az a feladatom, hogy vele versengjek, én a belső információkat, a tavaly átélteket szeretném megosztani a közönséggel. Így jobban át tudják majd élni a nézők, hogy a versenyzők min mennek keresztül."

A tapasztalatokat is elmeséli majd Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Őszintén mondom, hogy

úgyhogy nem volt kérdés, hogy elvállalom-e. Örülök annak, hogy a közmédia szerint jó másodpilóta leszek Kriszta mellett. Túl vagyunk a negyedik próbán, egyre jobban összecsiszolódunk, nekem kell alkalmazkodnom az ő ritmusához, neki már megvan a tempója, stílusa. A műsor gerince lesz Kriszta, én pedig a kiegészítés" - mesélte.

Először próbálja ki magát ebben a szerepben Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tavaly énekesként sokat tapasztalt, így tud majd mesélni a háttérről, az Eurovízió pedig a sokszínűsége miatt olyan jó szerinte.

"A zenei ízlésvilágok találkoznak itt a színpadon. Úgy gondolom,

Az Eurovíziós Dalfesztivál mindenkori közönsége rendkívül érzékeny, így ha az Origót olyan átérzéssel és áhítattal énekli el Kijevben, mint A Dal döntőjében, akkor ezeket az embereket megfogja majd. Onnantól kezdve nekünk már csak azért kell szurkolnunk, hogy kapjuk a pontokat. Gyönyörű lesz a látvány, és szurkolunk neki, hogy nagyon jó eredménnyel térjen haza."