Pár hónap alatt elvitte a rák a színésznőt

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy Erin Moran negyedik stádiumú rákos beteg volt.
Vágólapra másolva!

Moran férje részletekkel szolgált a színésznő halálát illetően: Steven Fleischmann elmondta, hogy 1992. április 22-én találkoztak először, és napra pontosan 25 évvel később, 2017. április 22-én halt meg a párja. Mint a vizsgálatok is kiderítették, negyedik stádiumú rák vitte el.

2016 novemberében Louisville-be utaztak, majd pár nappal a hazatérésük után Erin Moran egy pici véres foltot fedezett fel reggel a párnáján. Pár napra rá volt egy nagyobb folt is, majd egy harmadik, ami után már gyanakodni kezdtek, hogy nem csak arról van szó, hogy álmában elharapta volna a nyelvét. A férfi vizsgálta meg előbb otthon, a színésznő torokmandulája volt véres, úgyhogy mentek is kórházba vele – de akkor még azt hitték, hogy mandulagyulladással állnak szemben.

A diagnózis megszületett, laphámrákkal kellett megküzdenie a színésznőnek, akit férje rendszeresen vitt kemoterápiára és sugárkezelésre. A férfi elmondta, hogy nagyon gyorsan romlott a párja állapota, idén februárban már nem tudott beszélni, enni, inni. Csövön táplálták, de Steven Fleischmann szerint felesége még akkor is aktív és vidám volt, sokat SMS-ezett ismerőseivel, rokonaival.

Április 21-én már nehezen lélegzett, 22-én pedig elég rosszul volt. A férje elment gyógyszerért, majd amikor visszatért, odafeküdt neje mellé, akit a tévét nézte. Fleischmann megfogta felesége kezét, elaludt egy órára, majd amire felébredt, a párja már halott volt, de még akkor is fogta a kezét.

Nyolc éve nem forgatott

Mint korábban írtuk, Erin Moran 56 évesen halt meg. Az elmúlt években sok problémája volt, kaliforniai házát elárverezték, onnan nem akart elköltözni, majd 2012-ben még egy lakókocsiparkból is kitették, egy darabig hajléktalanként élt a The Sun szerint.

1960-ban született, 14 évesen már játszott a Happy days című napi sorozatban, az IMDb szerint 239 részben volt látható, ezzel országosan ismert lett az USA-ban. Az itthon is vetített Szerelemhajó-ban is szerepelt, hat epizódban játszott. Később még volt pár kisebb szerepe (Gyilkos sorok, Halálbiztos diagnózis, Gazdagok és szépek), de 2009 óta nem foglalkoztatták a tévéiparban.