Színészek, akik megbánták, hogy otthagyták a sorozatukat

Katherine Heigl
Katherine Heigl
Vágólapra másolva!
Nem egy sorozatszínész sokallt már be attól, hogy évekre beragadt egy karakterbe, és új kihívásokat keresve inkább otthagyta a produkciót. Vannak, akiknél ez kimondottan jó karrierlépésnek bizonyult, mások viszont igencsak megbánhatták utólag, hogy mintegy levágták az aranytojást tojó tyúkot – utóbbiakból mutatunk be párat.
Vágólapra másolva!

Sorozatban dolgozni értelemszerűen más időbeosztást jelent, mint filmekben szerepelni, a hosszú forgatási idő, az állandó elfoglaltság miatt sok tévés színésznek nem jut ideje más munkákra. Vannak, akik kifejezetten arra kérik egy idő után az alkotókat, hogy nyírják ki a karakterüket, mások csak simán távoznak, de előfordul, hogy hamar meg is bánják a döntésüket. Íme, néhány példa.

Christopher Eccleston

Az 1963 óta futó Doctor Who-ban az utóbbi időben általában három évadonként cserélik a címszereplőt, az egyetlen kivétel Christopher Eccleston volt, aki 2005-ben csupán egyetlen szezonban tűnt fel a Doktorként.

Christopher Eccleston a Doctor Who egyik promóképén Forrás: BBC

A színész maga hagyta ott a produkciót, az akkori hivatalos indoklás szerint attól tartott, hogy máskülönben beskatulyáznák. Később azonban más változatok is előkerültek, a produkció egyik munkatársa arról számolt be, hogy Ecclestont kimerítette a pörgős munkatempó, ő pedig arról mesélt később, hogy visszanézve magát állandóan úgy érezte, nem elég jó a szerephez.

Egy biztos: a színész később megbánta a döntését, tavaly már arról beszélt a 774 ABC Melbourne rádiónak, hogy a szakmai büszkeségét félretéve folytatnia kellett volna a munkát – még tanulhatott is volna belőle, vélte utólag.

Katherine Heigl

A Grace klinika miatt Katherine Heigl egyre több ajánlatot kapott, és ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban fordult elő, hogy egy mozis munka miatt nem jelent meg a sorozat forgatásán. Egy idő után a széria alkotójával, Shonda Rhimesszal megállapodtak abban, hogy elválnak az útjaik, Heigl kisasszony pedig nekivágott filmes karrierje kiépítésének.

Katherine Heigl hiába próbált kitörni Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

Sosem vált azonban a romantikus vígjátékok új királynőjévé, hiába is várhattuk ezt például a Felkoppintva és a 27 idegen igen után. Részben rossz természete miatt történt, hogy kiesett a hollywoodi kosárból, sőt a képernyőre sem sikerült hosszabb időre visszatérnie, mindkét új sorozatát (Az elnök árnyékában, Doubt) elkaszálták egy évad után.

Közben a Grace klinika még mindig kell az ABC-nek,

idén ősszel már a tizennegyedik szezonja érkezik, a főszereplő, Ellen Pompeo pedig elég jól keres vele.

Wayne Rogers

A M.A.S.H. az amerikai televíziózás legnagyobb sikere volt, tizenegy évadja során több mint 100 Emmy-jelölést gyűjtött be, a fináléja pedig máig a legnépszerűbb sorozatzáró epizód, az Egyesült Államokban közel 106 millió néző volt kíváncsi rá. Ennél magasabb nézettséget csak az amerikaifoci-bajnokság döntője, a Super Bowl volt képes elérni néhány évben.

Wayne Rogers a M.A.S.H.-ben Forrás: CBS

A Trapper Johnt játszó, azóta már elhunyt Wayne Rogers nem egyszer elmondta, hogy nem hagyta volna ott a sorozatot, ha tudja, hogy még ennyi ideig fog nélküle menni, és ekkora siker lesz – ő ugyanis a negyedik évad előtt kiszállt, nem tetszett neki, hogy Alan Alda figurája, Sólyomszem Pierce egyre nagyobb szerepet kapott az elvileg kettejük köré kerekített történetben.

Jason Priestley

A színész számára egy idő után már inkább teher volt, hogy a Beverly Hills 90210-beli szerepe miatt ügyeletes szépfiúvá, szívtipró tinisztárrá vált, szerette volna már más irányba vinni a karakterét. A kilencedik évadban ki is íratta magát a sorozatból, karaktere, Brandon lelépett Washingtonba, miután Kellyvel nem jött össze az esküvő.

Jason Priestley mai fejjel Forrás: AFP/Craig Barritt

Ez után már csak egyetlen évad készült a szériából, Priestley azonban így is megbánta a döntését, legalábbis erről mesélt 2014-es önéletrajzában és az akkortájt adott interjúkban. Mint mondta,

mai fejjel már hagyta volna, hogy a sorozatbeli pár története rendes lezárást kapjon,

maradhattak volna együtt a széria végéig is akár.

Jön még pár pikáns sztori, lapozzon a folytatásért!