Már tudjuk, mit nézünk ősztől a tévében

PILOT GALLERY SEAL TEAM stars David Boreanaz (pictured), as Jason Hayes, in a military drama that follows the professional and personal lives of the most elite unit of Navy SEALs as they train, plan and execute the most dangerous, high stakes missions our
SEAL TEAM stars David Boreanaz (pictured), as Jason Hayes, in a military drama that follows the professional and personal lives of the most elite unit of Navy SEALs as they train, plan and execute the most dangerous, high stakes missions our country can ask of them. This fall, SEAL TEAM will be broadcast Wednesdays (9:00-10:00 PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Cliff Lipson/CBS A?©2017 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban hivatalosan éppen csak véget ért az upfronts, vagyis a 2017/2018-as tévés évad műsorkínálatának összeállítása. Többek között az új sorozatokat is ilyentájt rendelik meg, jön a Dinasztia és a Will és Grace új verziója, lesz friss Star Trek, de például a Dr. Csont, a Gyilkos elmék és a Bates Motel főszereplői is visszatérnek a képernyőre. Íme, tíz ígéretes kezdeményezés, a végén szavazzon, hogy melyiket várja a legjobban!
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok öt országos csatornája – az ABC, a CBS, a Fox, az NBC és a CW – idén összesen 73 pilotot rendelt, ezek közül 39-ből lesz sorozat, ha jól számoltunk. A tavalyihoz képest kicsit visszaesett tehát a nagy ötös termelése, akkor 88 pilotból 42 nőtte ki magát komplett szériává – igaz, korábban még több produkcióval számolhattunk, 2015-ben 49, 2013-ban és 2014-ben pedig egyaránt 54 új széria indult.

Persze arról szó sincs, hogy az amerikai sorozatgyártás összességében is visszaesett volna, hiszen

a kábeladók és az internetes tartalomszolgáltatók évről évre erősödnek,

soha azelőtt nem láthattunk annyi szériát, mint 2016-ban.

Idén is rendeltek azért izgalmas projekteket az országos amerikai csatornák is, ezek egy része ősszel, más része talán csak jövőre érkezik, pontos premierdátum még egyik produkcióhoz sincs. Lássuk, miket érdemes várni, íme, tíz érdekes kezdeményezés!

Dynasty

Feltámad a maga idejében igen népszerű Dinasztia, amelyet a Dallas ellenfeleként szokás emlegetni, hisz ugyanúgy egy olajügyletekből meggazdagodott családot mutatott be. A mostani változat két női karaktert emel ki – Fallon Carrington és leendő anyósa, Cristal kapcsolata áll a középpontban –, a projektet A narancsvidék és a Gossip Girl producerpárosa, Josh Schwartz és Stephanie Savage jegyzi.

Egy kép a régi Dinasztiából Forrás: ABC

A Grace klinika spin-offja

A Grace kliniká-ból ősszel már a tizennegyedik évad érkezik, amihez készül egy testvérsorozat is – ebben annyira bízik az ABC, hogy a pilot bekérése nélkül rendelt egyből egy teljes szezont. Az egyelőre cím nélküli széria ugyanúgy Seattle-ben játszódik, csak épp

orvosok helyett tűzoltók lesznek a főszereplői,

executive producerként az anyasorozat alkotója, Shonda Rhimes is közreműködik.

A Grace klinika egykori szerelmespárja Forrás: ABC

Seal Team

A Dr. Csont férfi főszereplője, a Booth ügynököt játszó David Boreanaz nem sokáig maradt munka nélkül: az itthon is kedvelt krimisorozat még csak március végén ért véget, ősszel pedig már újra akcióban láthatjuk a színészt. Ezúttal az amerikai haditengerészet elit alakulatában tűnik fel, és kőkemény bajtársaival együtt mindent megtesz azért, hogy megvédje hazáját és annak érdekeit.

Star Trek: Discovery

A Star Trek-franchise legújabb darabja, amely tíz évvel az eredeti, 1966-os széria eseményei előtt játszódik.

A főszereplő a The Walking Deadben Sashát alakító Sonequa Martin-Green lesz,

de többek között Jason Isaacs, Michelle Yeoh és Doug Jones is benne lesz az új projektben. Összeállításunkban kicsit kakukktojás a sorozat, hiszen nem a CBS-re, hanem annak internetes videótárába érkezik, de nem tudtuk kihagyni.

S.W.A.T.

Az 1975-ös sorozat, illetve az alapján készült 2003-as film, a S.W.A.T. – Különleges kommandó újabb remake-je, amelyet Shawn Ryan (Kemény zsaruk) és Aaron Rahsaan Thomas (New York-i helyszínelők) jegyez, a főszereplő a Gyilkos elmék-ből ismert Shemar Moore lesz. A történet egy Los Angelesben ténykedő elit osztagról szól, akiknek az a feladata, hogy megoldják a városban a legdurvább bűnügyeket.

Shemar Moore újra akcióban Forrás: CBS

Lapozzon, öt izgalmas projekt még hátravan!