Szmájlival üzentek a szökött gyilkosok a döbbent rendőröknek

Horizontal
US Actress Patricia Arquette poses with her "Nymphe de Crystal" award during the opening ceremony of the 55th Monte-Carlo Television Festival on June 13, 2015, in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A szökés kedvelői örülhetnek, mert olyan börtönből megszökős sorozat közeleg, hogy az előbbit is elhomályosíthatja. Új címet kapott a 2015-ös valós eseményen alapuló projekt.
Vágólapra másolva!

A Showtime rendelte meg az Escape at Dannemora című sorozatot, aláírt már Benicio del Toro, Paul Dano és Patricia Arquette a Variety szerint. Limitált széria lesz, mint a Twin Peaks folytatása, csak ebben az esetben nyolc rész várható: lesz eleje és vége, nem kell attól tartani, hogy évekig hömpölyög és számos lezáratlan kérdést hagy, mint a Lost. Az executive producer és a rendező Ben Stiller.

Patricia Arquette Forrás: AFP/Valery Hache

A projekt Escape at Clinton Correctional címen futott egy darabig, és illeszkedik abba a trendbe, miszerint megtörtént eseteket visznek képernyőre (Feud vagy American Crime Story).

Az eset, amelyet feldolgoznak, 2015-ben történt az Egyesült Államokban, a Clinton fegyintézetből szökött meg két rab egy éjjel, úgy, hogy kivágták a fémfal egy részét, onnan különféle járatokon át lejutottak a vízvezetékekhez, azok mentén áthaladtak a börtön falai alatt, majd végül egy csatornanyíláson át kimásztak a felszínre. Gunyorosan egy szmájlis képet hagytak hátra, „legyen szép napotok" felirattal.

Itt sikerült kiszökni

A sztorit színesítette, hogy a szökésben egy olyan nő segített az elítélteknek, akinek mindkettővel szexuális viszonya volt, amúgy varrást és varrógép-szerelést tanított a raboknak. Ő csempészett be fagyasztott húsban olyan eszközt, amivel fémfalat lehetett bontani. Éjjel pedig hiába kukkantott be az őr a cellákba, úgy rendezték el az ágyakat a szökés előtt, mintha aludna ott valaki a pléd alatt.

Ezt hagyták hátra

Mindkét férfi gyilkosságért ült, az egyik elrabolta, megkínozta, megölte, majd feldarabolta a főnökét.