20 éves a Csillagkapu – Mi lett a sorozat szereplőivel?

A karakter: Samantha Carter
Vágólapra másolva!
1997-ben indult a Csillagkapu (Stargate SG1) sorozat, ami 10 évig az egyik legnépszerűbb sci-fi volt. Vagyis húsz éve már annak, hogy megismerhettük Jack O'Neill ezredest, Daniel Jacksont, Samantha Cartert és a többieket. Ha a Csillagkapu ma is menne, akkor számos epizódban utalnának rá az Agymenők kockái. Bár mostanában sorra térnek vissza régi nagy kedvencek (Will és Grace, Twin Peaks, A szökés), a Stargate folytatására kevés az esély.
Vágólapra másolva!

Richard Dean Anderson / Jack O'Neill

Oké, ha az ember nem egy kifejezett sci-fi őrült, akkor neki Anderson örökké a leleményes MacGyver marad, aki egy bicskából, egy szívószálból és egy gyurmából is képes volt bombát csinálni. Kár lenne tagadni, hogy a 67 éves színészt alig lehet felismerni a legfrissebb fotókon.

Jack O'Neill

Felkérték ugyan, hogy vállaljon szerepet a visszatérő MacGyver sorozatban, ám ő nemet mondott az ajánlatra: szerinte ugyanis a legtöbb leporolt sorozat csalódást jelenthet a rajongóknak. Így már szinte biztosra vehető, hogy Anderson nemet mondana egy Csillagkapu-folytatásra is.

Ami a magánéletét illeti, soha nem házasodott meg, ellenben számos híres színésznővel (köztük Teri Hatcherrel) volt kapcsolata. Van egy 19 éves lánya.

Michael Shanks / Daniel Jackson

Shanks arcával az elmúlt napokban elég sok óriásplakáton találkozhattak a magyarok. Köszönhető ez a Hope klinika (Saving Hope) sorozatnak, amiben mostanában játszik, de ne szaladjunk ennyire előre. A "múlik az a rohadt idő" kifejezés Michael Shanks esetében is igaz, aki decemberben tölti be a negyvenhetet.

Daniel Jackson

Az Andromeda sorozat forgatásán ismerte meg Lexa Doig színésznőt, akit aztán feleségül is vett, és három gyerekük született. A Csillagkapu után szerepelt a 24-ben, a Minden lében négy kanálban (Burn Notice) és egykori kolléganője, Amanda Tapping sorozatában is.

Feltűnt a Smallville-ben, ahogyan az Odaátban is, de az újabb főszerepet, a korábban említett Saving Hope hozta el számára. A szellemeket, eltévedt lelkeket látó Charles Harris doktor szerepében volt látható. Jogos a múlt idő, mert bár itthon csak a második évadnál jár a sorozat, Kanadában a napokban vetítik az utolsó részéket.

A kasza pedig indokolt volt,

ha azt nézzük, hogy egy évadon belül háromszor ismétlődött mindig ugyanaz (szerelem, veszekedés, békülés).

A sorozatra jellemző volt az is, hogy a forgatókönyvírók a Grace klinikában korábban történt eseményeket egyszerűen lemásolták. Értsd: disznókkal kísérletezés, egy orvosunk felrobban bombával a kezében, a legjobb sebész rákos lesz és így tovább. Nem valami egyedi, ugye?

Amanda Tapping / Samantha Carter

Augusztusban fogja ünnepelni az 52. születésnapját a színésznő, aki úgy akarta elfelejteni a Csillagkaput, hogy a sorozat utáni években hosszú, barna hajkoronára váltott. Sokáig nem maradt távol a tévétől, ugyanis a Csillagkapuban megkeresett pénzéből elindított egy új sorozatot, amelynek a főszereplője és a producere is ő volt. A négy évadot megélt Sanctuary – Génrejtek szintén sci-fi, ahogyan az Odaát (Supernatural) is, amiben Tapping epizódszerepet vállalt 2012-ben.

Samantha Carter

Mostanában többet rendez, mint színészkedik,

de megmaradt a sci-fi műfajnál. Rendezett néhány epizódot az Odaátból, a Travelers sorozatból, a Van Helsingből és a Dark Matter sorozatból is. Ezeket pedig nem kell bemutatni a műfaj kedvelőinek.

Egy gyermeke született 2005-ben, férje Alan Kovacs építész, akinek semmi köze a filmezéshez, de egyetlen, apró jelenetben feltűnt a Csillagkapuban.

Nincs még vége, lapozzon, nézze meg, hogy festenek a friss képeken!