Sztárok, akik majdnem lecsúsztak életük szerepéről

Jóbarátok Courteney Cox
Vágólapra másolva!
Sok sorozat másképp nézne ki, ha megvalósult volna a tévécsatorna képviselőinek eredeti elképzelése, és az a színész kapta volna meg a főszerepet, akit ők kinéztek maguknak az alkotók ellenében. A 24 Jack Bauerjét nehéz lenne Kiefer Sutherland helyett mással elképzelni, ahogyan ma már Sherlockként is csak Benedict Cumberbatchet látjuk magunk előtt. De mi lett volna, ha...?
Vágólapra másolva!

Vannak színészek, akik egy életen át várnak a nagy lehetőségre, mégsem jön össze nekik, másoknak pedig óriási szerencse vagy épp az alkotók vasakarata kell ahhoz, hogy megkapják életük szerepét. Utóbbiak közül mutatunk be párat, eredetileg egyiküket sem ismerhetnénk úgy, mint manapság.

Kiefer Sutherland (24)

A színészt a kilencvenes években még szívesen foglalkoztatták a moziban, 2001-ben viszont már csak a tévében tudott új löketet adni a karrierjének. A feltörekvő fiatalokhoz képest persze még ekkor is jó neve volt, márpedig a Fox akkori elnöke, Sandy Grushow eredetileg csak kezdőfizetést, epizódonként 40 ezer dollárt szánt volna az akkor induló 24 főszereplőjének.

Más lett volna nélküle Forrás: FOX

Alfonso Ribeiro (Kaliforniába jöttem)

A Will Smitht világhírűvé tevő vígjátéksorozatban a főszereplő unokatestvérét játszotta Ribeiro, a szériát adó csatorna azonban itt is majdnem keresztbe tett a színésznek, hisz az NBC akkori vezetője újra meg akarta volna nyitni a castingot a szerepre, miután megnézte a pilotot. Nem tudni, Ribeiro végül miért maradhatott, az viszont biztos, hogy a karaktere, Carlton tánca egész másképp nézett volna ki nélküle:

Benedict Cumberbatch (Sherlock)

A Sherlock íróját és producerét, Steven Moffatot is elővette annak idején a BBC vezetősége, hogy miért nem egy szexibb Sherlock Holmest hozott a csatornához. Cumberbatcht még a saját anyja sem tartotta egyébként elég jóképűnek a szerephez, a színész pedig a mai napig abszurdnak tartja, hogy a szériának köszönhetően szexszimbólummá vált.

El tudná képzelni Benedict Cumberbatch helyett mással? Forrás: AXN

Kerry Washington (Botrány)

A Botrány Olivia Pope-ját a fekete alkotó, Shonda Rhimes mindig fekete karakterként írta le, az ABC ennek ellenére csupa fehér színésznőt tett a kívánságlistájára, amikor szóba került, hogy ki játssza a szériában a főszerepet. A csatorna favoritja Connie Britton volt, akit végül a szintén 2012-ben indult Nashville-ben láthattunk hosszabban.

Connie Britton
Eleve fekete karakterrel írták meg a sztorit Forrás: ABC

Courteney Cox (Jóbarátok)

Ha az alkotók eredeti elképzelése megvalósul, a Jóbarátok-ból ma nem Monicaként, hanem Rachelként emlékeznénk Courteney Coxra. Az egyik író és producer, Marta Kauffman azt mesélte, hogy az ő fejükben Janeane Garofalo hangja szólt, amikor megírták a karaktert, az NBC pedig Nancy McKeont látta volna szívesen a szerepben – ő a The Facts of Life-ból lehetett ismerős a nyolcvanas években.

Nancy McKeon
Monica is más lett volna Forrás: NBC

Lapozzon a folytatásért, van még pár sztorink!