Melyik a világ legnézettebb sorozata?

A.J. Cook és Kirsten Vangsness a Gyilkos elmékben
Vágólapra másolva!
A Monte-carlói Televíziós Fesztiválon többek között az is kiderült, hogy világszerte mely sorozatokat nézik a legtöbben.
Vágólapra másolva!

A Monte-carlói Televíziós Fesztiválon a nemzetközi közönségdíjakat a világszerte mért nézettség alapján osztják ki, ehhez az adatokat a Eurodata TV Worldwide szolgáltatja.

A.J. Cook és Kirsten Vangsness a Gyilkos elmékben Forrás: CBS

A cég szerint a drámai sorozatok közül még mindig az NCIS-t nézik a legtöbben a világon, utána következik a Gyilkos elmék és az X-akták.

X-akták Forrás: fox

A CBS közlése szerint az NCIS-t több mint 47 millióan követik világszerte, de ez a szám talán csak a CBS helyi adóinak összesített nézettségéből származik, hisz csupán az Egyesült Államokban 13,3 millió nézőt vonzott a legutóbbi epizód – ehhez képest a 47 millió igen kevésnek tűnik.

Még mindig elképesztő számú nézőt vonz az NCIS Forrás: CBS

A vígjátéksorozatok versenyéből az Agymenők került ki győztesen (ehhez nincsenek összesített adataink), de jól ment a Modern család és az ukrán Svaty is, utóbbit valószínűleg az orosz közönség húzta fel a dobogóra.

Persze ezek csak a tévés nézettségi adatok, az internetes adásokat és az illegális letöltéseket is figyelembe véve valószínűleg másképp alakulna az élmezőny.

Jól tartja magát

Az NCIS nemcsak, hogy öt éve az USA legnézettebb drámai sorozata, immár a világé is – írta a Variety már 2014-ben is, tehát a sorozat készítői valamit nagyon eltaláltak, mert azóta sem nagyon esett a kereslet iránta.

A CBS krimije kapta akkor is az International Television Audience Awardot az 54. Monte-Carlói Televíziós Fesztiválon, ahol öt kontinens 66 országának top 15 fikciós műsorának adatait összesítették.