Pereskedik a 101 éves színésznő

109342956 Vertical
French Cultural minister Frederic Mitterrand (R) arrives with US actress Olivia de Havilland to attend the 36th Cesar awards ceremony on February 25, 2011 at the Chatelet theatre in Paris. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
A 101 éves Olivia de Havillandnak nem tetszett, ahogy egy új sorozatban, a Feud-ban ábrázolták, ezért beperelte az alkotókat.
Vágólapra másolva!

A kétszeres Oscar-díjas Olivia de Havilland egy nappal a 101. születésnapja előtt perelte be a Feud alkotóját, Ryan Murphyt és a sorozatot adó FX-et, szerinte a szakmai hírnevének nem tett jót, ahogyan az ő személyét bemutatták a produkcióban.

Olivia de Havilland 2011-ben Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A színésznő hozzátette, hogy engedélyt sem kértek a nevének és személyiségjegyeinek használatára, ezért is indította pert. Az ügyvédei – védencük életkora miatt – gyorsított eljárást kértek a bíróságtól, az FX egyelőre nem kommentálta az ügyet.

A Feud első évadja egyébként Joan Crawford és Bette Davis legendás viszályát jelenítette meg, De Havilland figurája Davis barátnőjeként tűnt fel, egyébként Catherine Zeta-Jones játszotta.

Catherine Zeta-Jones mint Olivia de Havilland Forrás: FX

A sorozatban a kor más nagyságai, például Gregory Peck, George Cukor vagy Frank Sinatra is megjelentek, a történetben azonban De Havilland az egyetlen olyan szereplő, aki még él.

A színésznőt 1935 és 1988 között 60 filmes és tévés szerepben láthattuk, játszott az 1938-as Robin Hood-ban és az Elfújta a szél-ben is, két Oscar-díját Az örökösnő, illetve a Kisiklott élet női főszereplőjeként kapta.