Nem csoda, hogy besokalltak az Olsen ikrek

Gala Premiere Of "New York Minute" At Tribeca Film Festival attends ARRIVAL arrivals new york minute TWINS sisters RED CARPET premiere 5078957
NEW YORK - MAY 4: Actresses Ashley Olsen and Mary-Kate Olsen pose at the gala premiere of "New York Minute" during the 2004 Tribeca Film Festival at Tribeca Performing Arts Center May 4, 2004 in New York City. (Photo by Mark Mainz/Getty Images) *** Local Caption *** Mary-Kate Olsen;Ashley Olsen
Vágólapra másolva!
Aki a kilencvenes éveket nem barlangban töltötte, valószínűleg találkozott az Olsen ikrek, Ashley és Mary-Kate munkásságával. A lányok már elmúltak harmincévesek, sok érdekes sztori megesett már velük, ezekből idézünk fel párat: elmeséljük, hogyan lettek sztárok kilenchónaposan, hogy mennyit ért egyikükről egy partifotó, és hogy mi közük volt Heath Ledger halálához.
Vágólapra másolva!

Kilenchónaposan lettek sztárok

A lányok kilenchónaposan kerültek be a Bír-lak csapatába, miután a castingra felhívta az édesanyjuk figyelmét egy barátja. A produkcióba egyébként a munkajogi törvények miatt kerestek ikreket, hiszen a gyerekeket csak bizonyos ideig lehetett dolgoztatni, de mivel a lányok ugyanazt a karaktert játszották, ezt az időt egyből megduplázhatták.

A Bír-lak csapata az egyik kislánnyal Forrás: AFP/Photo 12

Egyik kollégájuk rögtön ki akarta rúgatni őket

A gyerekek egyik pillanatról a másikra óriási sztárok lettek, csak egyik kollégájuknak, John Stamosnak voltak nagyon a bögyében, ő ki is akarta rúgatni őket, mert sokat sírtak, nem tudtak a munkára figyelni – a producereken azonban nem tudta átvinni az akaratát.

Műfogsort viseltek a forgatáson

Miután a lányok nem egyszerre vesztették el a fogaikat, a Bír-lak-ban egy időben mindketten műfogsort viseltek – hiszen, ha nem így tettek volna, hamar kiderült volna a turpisság, mármint, hogy ikrek játsszák a karaktert. Az elején az alkotók vigyáztak is, a főcímben egy ideig Mary Kate Ashley Olsenként szerepeltek a lányok.

Nem egyszerre fejlődtek, ami megnehezítette a forgatást Forrás: Kobal / The Picture Desk

A sikerüknek is köze lehetett a szüleik válásához

A szülők, Jarnie és Dave Olsen nehezen birkóztak meg azzal, hogy a lányaik milyen eszméletlen sikerre tettek szert, már hétévesen saját cég volt a nevükön, amivel milliomosok lettek. Állítólag a szülők házassága is a gyerekek népszerűségére ment rá, nem ugyanúgy viszonyultak a dolgokhoz.

50 ezret ért egy bulvárlapnak egy partifotó

Mary-Kate-nek és a The Hills-ből ismert Spencer Prattnak 2008-ban volt egy nyilvános csörtéje, de mint kiderült, a rossz viszonyuk sokkal régebbről fakad, Pratt ugyanis egy középiskolába járt a lánnyal, és egyszer eladott róla egy partin készült fotót egy bulvárlapnak. Az újságnak 50 ezer dollárt ért a piálós kép, hisz a lányoknak akkor még megvolt a jókislányos imázsa.

A lányok 2004-ben Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Mark Mainz

Mary-Kate-et anorexiával kezelték

A 18. születésnapja körül Mary-Kate még tagadta, hogy étkezési zavar miatt lenne olyan vékony, de aztán kiderült, hogy a szülei már korábban kezeltették anorexia miatt. A lánynak sikerült legyűrnie a betegséget, és ma már életre szóló tapasztalatként emlékszik rá, ekkor tanulta meg, hogy nem szégyen segítséget kérni.

Két nappal Heath Ledger halála után már buliztak

Miután a jókislányos imázs eloszlott, a lányok már nemigen törődtek azzal, hogy milyen helyzetekben látja őket a nagyközönség. Sokakban felháborodást keltett, hogy Heath Ledger halála után két nappal már egy klubban látták őket mulatni – holott Mary-Kate volt a színész utolsó barátnője, őt hívták először, amikor a holttestet megtalálták.

2011-ben Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Mary-Kate védettséget kért a Ledger-ügyben

Mary-Kate nem volt túl készséges a nyomozókkal Heath Ledger halálával kapcsolatban, csak úgy lett volna hajlandó beszélni velük, ha védettséget kap. Miután a színész túladagolásban halt meg, elképzelhető, hogy barátnője is drogügyek miatt aggódott, valószínűleg tudta, hogy Ledger honnan jutott hozzá a cucchoz.

Már nem érdekli őket a tévé

Ma azt lehet hallani, hogy bármennyit is ígérnek az Olsen ikreknek, nem térnek vissza a színészethez, a Bír-lak feltámasztott verziójában, a Fuller House-ban sem voltak benne. 2011 óta egyiküket sem láthattuk semmiben, ma már divattervezőként ismertek, első saját ruhamárkájukat 2004-ben indították el.