Több mint egymillió tévénéző drukkolt a férfi vízilabda-válogatottnak

Vízilabda Vizes VB, FINA2017, férfi Magyarország – Horvátország döntő
Vágólapra másolva!
Megverte a kereskedelmi televíziókat az M4 Sport a vizes vb két hetében, a legnézettebb események a magyar vonatkozásúak voltak.
Vágólapra másolva!

A vizes világbajnokság eseményeit az M4 Sport összesen 256 órában közvetítette, a megnyitó- és záróünnepséget az M4 Sport mellett a Duna TV és a Duna World is élőben adta. A vizes vb eseményeire a megnyitó és záróünnepséggel együtt (Dunán és Duna Wold-ön is) 5 millió 420 ezer fő kapcsolt legalább egy perc erejéig, ami a népesség 62,1%-át jelenti.

Fotó: Mudra László - Origo

A három csatornán együtt 877 ezren nézték a megnyitóünnepséget, ami a megnyitó idejében tévénézők 27,2%-át jelenti. Az eseménysorozat lezárásaként rendezett záróünnepség július 30-án zajlott, ezt is élőben közvetítette a három csatorna: 497 ezren nézték az ünnepséget, ami a tévénézők 18%-át jelenti.

A legnézettebb események természetesen a magyar vonatkozásúak voltak. A három legmagasabb nézettséget elért esemény a férfi vízilabda-válogatott mérkőzései: kiemelkedő, 1,1 millió fölötti nézőszámot ért el a Magyarország - Horvátország döntő, amivel a közmédia idei legnézettebb műsorszáma lett.

Fotó: Mudra László - Origo

Összességében a vizes vb 30 eseménye ért el 600 ezer fölötti nézőszámot és további 27 pedig 500 ezer fölött volt - közölte az MTVA.