Bartók Béla bekerült egy amerikai képregénybe

Vágólapra másolva!
Az Archie képregény egyik fejezetének címe lett a magyar zeneszerző.
Vágólapra másolva!

Az Archie képregények főbb figurái, az örök tinik, Archie Andrews, Betty Cooper és Veronica Lodge valójában egyáltalán nem tinédzserek már, hiszen 1941-ben alkotta meg őket John L. Goldwater, Bob Montana és Vic Bloom. Itthon talán nem annyira ismertek, de a világban tízmilliós eladásokat ért el a kiadójuk, az USA-ban és Latin-Amerikában igen kedvelt karakterek.

A képregény egy idei számában Bartók egy egész fejezetcím:

az látszik, amint egy ceremónián Veronica zsűrizi a srácokat. Az egyik, egy bizonyos Bob azzal próbál kitűnni, hogy a vonósnégyesükről mesél (megemlítve Bartók mestert), de a lány félbeszakítja, és az iránt érdeklődik, hogy vajon milyen problémákkal fog szembenézni a generációjuk, ha felnő. A fiú ezzel a kérdéssel nem tud mit kezdeni, és a vonósnégyesek megszűntét jelöli meg legrosszabb opcióként. Alább a spanyol verzióból pár kocka:

A képregény alapján 2017-ben indult a Riverdale című tévésorozat (ez a városka, ahol a főbb események játszódnak), amely hamar népszerű lett, úgyhogy jövőre már jön is a második évad. Itt írtunk róla korábban.