Milliós szerződés, szekta: egy hollywoodi házasság mocskos titkai

2017.09.25. 21:26

Az utóbbi időben több olyan sorozat is debütált, ami kitalált történet ugyan, de megpróbál azért csöpögtetni egy kis információt arról, hogy miként is zajlik az élet az álomgyárban. Míg a Lifetime UnReal szériája a szakmáról árul el mocskos titkokat, addig a bulvárhírekre specializálódott E! csatorna egy szerződésen alapuló celebházasságról készített sorozatot. Ez a The Arrangement.

Az E! csatorna a sztárhíreken kívül Joan Rivers műsorait, a Fashion Police-t és az aranytojást tojó tyúkot, a Kardashian család valóságshow-ját adta a világnak. 2015-ben új, saját gyártású sorozatokkal is megkínálták a közönséget, és bár nem egy Orange Is The New Black, vagy Narcos színvonalról beszélünk, azért műfajában nem alkottak rosszat. A műfaj pedig a dráma és a szappanopera keveréke, hatalmas adag bulvárral leöntve.

The Royals

Minden a The Royals szériával kezdődött, amihez a csatornának sikerült megnyernie a Tuti Gimi korábbi alkotóját, Mark Schwahnt, míg főszereplőnek Elizabeth Hurley írta alá a szerződést. A The Royals azzal a gondolattal játszik el, hogy milyen lenne egy olyan világ, ahol a brit királyi család tagjai miniszoknyában járnak, a hercegnő kemény drogfogyasztó,  az ifjú herceg egy civil lányba szeret bele, és többen is kívánják a monarchiát megszüntetni akaró király halálát.

A The Royals ágyazott meg az újabb sorozatnak

A The Royals szépen adagolta a drámát egy olyan közönségnek, akik a bréking hírekben Katalin hercegné szülését vagy Whitney Houston halálának részleteit várják. Így hamarosan már a negyedik évaddal térhetnek vissza a botrányos uralkodók. 

Az ő sikerük tette lehetővé, hogy megszülessen a The Arrangement sorozat, ami 2017-ben debütált a csatornán. 

A The Arrangement kísértetiesen hasonlít egy konkrét, egykori amerikai sztárpár életére. A helyszín a napsütötte Hollywood Beverly Hills és Malibu, ahol a jóképű és sikeres színész Kyle West él. Kyle, aki überspéci kecskéket hozat a villájához, hogy azok „betrágyázzák a kertjét", meggyőződése, hogy sikerét annak köszönheti, hogy karrierje elején csatlakozott a Magasabb Tudat Intézményhez, amelynek vezetője nemcsak a legjobb barátja, de mentális tanácsadója is.

Történetünk másik főhőse Megan, a pincérnő, aki hiába járkál el meghallgatásokra, eddig csak egy vámpírt védő ügyvédnő szerepét sikerült elcsípnie egy ócska sorozatban. Innen indul a történet, és nem kell atomfizikusnak lenni hozzá, hogy kitaláljuk, a két szép, hollywoodi ember élete pillanatokon belül keresztezi majd egymást. 

Mert miután egy videóklipbe illő montázsból megtudjuk, hogy Megant megcsalta a pasija, a nőt meghívják egy szereplőválogatásra, ahol három, személyes kérdésre kell válaszolnia a felolvasás előtt. Amíg Megan bánatában egy medencében úszkál a víz alatt, hogy ezzel is a szánkba rágják a készítők, mennyire pocsék érzés, ha pasink egy másik nőt ejt teherbe, addig Kyle a felvételeket nézi. Ahogy azt a Grimm testvérek megírták, a herceg, vagyis az ügyeletes szépfiú azonnal beleszeret a pincérnőbe, akit a második körre is behívnak.

A meghallgatáson nemcsak Kyle van ott, hanem meglepő módon a már említett szekta, akarom mondani Magasabb Tudat Intézmény vezetője is, aki szerint a nő még problémát fog okozni a színész életében. Ám ő ezzel mit sem törődik, és amilyen Christian Grey módon elröpteti a lányt Mexikóba, hogy megtörténjen az első csók...

A sorozat első részében szépen adagolják a készítők azokat az apró információkat, amelyeknek a segítségével az epizód végére magunk is leleplezhetjük Westet és a bandáját. A meghallgatás ugyanis tulajdonképpen egy szereplőválogatás volt, aminek végeztével Megan meg is kapja az ajánlatát: legyen West felesége.

Amennyiben a nő betartja a szekta, vagyis az Intézmény szabályait, nemcsak a színész szerelmét kapja meg, de szuper szerepeket, reflektorfényt és csillogást is. Azt azonban a másik oldal még nem tudja, hogy a nőnek is megvannak a maga kis titkai... Vajon amikor Tom Cruise és Katie Holmes elkapta ezt a sorozatot a tévében, ismerős volt nekik a cselekmény?

A The Arrangement egy romantikus dráma, ami megpróbálkozik néhány hollywoodi kulisszatitkot is csöpögtetni a bulvár szerelmeseinek. A nézőt pedig megnyugtatja a tudat, hogy mégsem egy trash valóságshow-t, hanem egy sorozatot bámult a tévében. Nincs ezzel semmi baj, mert arra alkalmas, hogy lekapcsolja az ember agyát, amikor hullafáradtan hazaesik az irodából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK