Vomberg Frigyes: Komoly munka folyt, és nem élvezkedés

Séfek Séfe, Vomberg Frigyes
Vágólapra másolva!
Vomberg Frigyes a Séfek séfében épp olyan szigorú, mint egyébként a konyhában, és csakúgy, mint a valós életben, a versenyben is igyekezett a fiatalokat maga köré gyűjteni. Nem azt nézte, hogy kinek milyen a végzettsége vagy mi a szakmája, hanem azt, hogy kiben van fantázia, tehetség és tanulni vágyás. A séf élvezte a forgatásokat, de bevallotta, hogy a TV2 műsorának kedvéért neki is ki kellett lépnie a komfortzónájából.
Vágólapra másolva!

"Mi is bekerültünk egy olyan környezetbe, ami a komfortzónánkon kívül esett, meg kellett szoknunk ugyanúgy az új konyhát, az új gépeket, a vadidegen embereket, akikről azt sem tudjuk, hogy mire képesek. Kihívás volt végig nekünk is, és ennek a kihívásnak minden szakaszát lehetett élvezni" - mesélte az Origónak.

Vomberg a csapattagok kiválasztásánál figyelt rá, hogy a fiatalokat gyűjtse maga köré. "Azért választottam a legfiatalabbakat, mert ezt néztem, hogy kiből mit lehet kihozni, kinek tudok adni egy olyan löketet, ami egy életre jól jön majd neki.

Forrás: TV2

Több olyan embert is látott a Séfek séfe versenyében, akikben megvan a tehetség, az alázat és a tanulni vágyás.

"Figyeltem arra, hogy őket tudjam a többiek közül kicsipkedni. Sokat tanítottam fiatal szakácsokat a szakmunkásképzőtől a főiskoláig, úgyhogy én nagyon szeretek ezzel a generációval együtt dolgozni. Látom bennük a fantáziát, van bennük valami, de persze még nem kiforrottak, nagy hiányosságaik vannak. Több idő kell, hogy az ember átadja a tudását, de valahol el kell kezdeni" - mesélte az Origónak.

Sosem volt más terve, el sem tudta volna képzelni, hogy más területen dolgozzon. "Nekem csak ez létezett, csak a gasztronómia érdekelt" - tette hozzá.

Forrás: TV2

A nehézségeket választották

Nem olvas kommenteket, így nincs tisztában azzal, hogy milyen véleménnyel vannak róla a nézők.

"Én vagyok a legidősebb a csapatban, de még nálam idősebb kollégák is azzal hívnak telefonon, hogy tetszik nekik a műsor, mert életszerű. Akik ebben voltak, ebben dolgoztak, látják, hogy nem mű. Sok néző biztos azt hiszi, hogy eljátszunk dolgokat, meg nincs is ekkora feszültség a konyhában, de tényleg van. Könyörgöm, ott minden valós időben történt, és vannak reakciók, amik természetesen jönnek az emberből. Ide azért jött valaki, hogy tízmillió forintot nyerjen, és három hetet tanulhasson. Ha valaki ezért jön, akkor rózsával kell felhinteni előtte az utat, és söprögetni, vagy nehézségek elé kell állítani, hogy megfeleljen? El kell dönteni. Mi a nehézségeket választottuk."

Forrás: TV2

A válogató szakaszt is élvezte, sok érdekességgel találkoztak, de nem volt egyszerű több száz ételt megkóstolni.

"Komolyan mondom, hogy ez a szakasz nagyon nehéz volt. Egész nap forgattunk, ott munka folyt, és nem élvezkedés. Nagyon sok falatot kellett megenni, nagyon sok embert kellett úgy értékelni, hogy az helytálló legyen.

Negatív és pozitív csalódásaink is voltak. Soha nem tudtuk, hogy ki van a fal mögött, és ez így volt jó. Amint tudom, hogy ki van ott, máris befolyásolja a döntést. Ha megláttam volna a siketnéma fiút, biztos megérint, de itt nem volt lehetőség arra, hogy az ember érintsen meg, csak a terméke döntött. Jó döntéseket hoztunk, élveztem, és szívesen kezdeném az egészet elölről."