Félrészegen forgattak a magyar színészek

Kamarás Iván
Vágólapra másolva!
Új epizódokkal tér vissza a képernyőre a Comedy Central saját gyártású sorozata, a Tömény történelem.
Vágólapra másolva!

A magyar történelem sorsfordító vagy éppen kevésbé ismert eseményeit alternatív nézőpontból megközelítő Tömény történelem második évada szeptember 22-én debütál.

Forrás: Comedy Central

A tizenhét részből álló szériát Spáh Dávid rendező jegyzi, a hírességek pedig poharat ragadnak, hogy némi alkohol segítségével gondoljanak újra egy- egy történelmi sztorit és meséljék el saját verziójukat, melyeket aztán nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekben, józan színészek adnak elő, hang nélkül, szájszinkronnal, tátogva.

A premierepizódban Badár Sándor és Papp Szabi, a Supernem frontembere tömény ihletettségben világít rá Jókai Mór elhamarkodott forradalmának és Kinizsi Pál fergeteges karrierjének történelemkönyvekből kimaradt történetére.

Fotó: Mudra László - Origo

A további epizódokban pedig olyan mesélők áldozzák fel józanságukat a történelmi hiteltelenség kedvéért, mint Fluor Tomi, Anger Zsolt, Felcser Máté, Kamarás Iván, Ganxsta Zolee vagy a legújabb stand-up generáció tagjai. A kifacsart históriákat pedig közkedvelt sztárok, többek között Gryllus Dorka, Trokán Nóra, Rezes Judit, Nyári Dia, Kamarás Iván, Árpa Attila, Anger Zsolt és Gáspár Tibor keltik életre.