Hiába taktikázott, elhasalt a döntő előtt a Séfek séfe versenyzője

Séfek séfe
Vágólapra másolva!
A csütörtöki versenynapon hatan álltak neki a főzésnek, de a nap végén csak hárman jutottak tovább a Séfek séfe pénteki döntőjébe. A piros csapat már az első kör után megfogyatkozott, és ezúttal vendégséfek is értékelték a séfjelöltek ételeit - persze azt ők sem láthatták, hogy melyiket ki,és hogyan készítette.
Vágólapra másolva!

Az elődöntőben már nem csapatokban, hanem egyénileg küzdöttek a versenyzők a Séfek séfe konyhájában, és a séfek sem segítették már őket instrukciókkal. Krausz Gábor csapatából Zalán és Roland, Wolf András csapatából Bence és Róbert, Vomberg Frigyeséből pedig Melitta és Balázs jutott a legjobbak közé. A csütörtöki verseny napon megfeleződött a mezőny,

az első kör után a piros csapat Balázsát küldték haza, neki sikerült legkevésbé a rácponty,

bár, mint elhangzott, a verseny ezen szakaszában minden újragondolt étel olyan minőségben került a tányérra, hogy az egy étteremben is megállná a helyét.

Forrás: Istvan Ruff

Mivel a három séf vakon kóstolta az ételeket, csak az eredményhirdetéskor tudták meg, hogy Balázst sorolták a legvégére, így eléggé meglepte őket a kiesése.

Vomberg Frigyes elérzékenyülve köszönt el tőle, Krausz Gábor bevallotta, hogy titkos esélyesnek tartotta a végső győzelemre.

A második körben hárman csatlakoztak a séfekhez, Palágyi Eszter, Pesti István és Mizsei János is vakon kóstolta az elkészült fogásokat.

Volt egy kis taktika, akadtak hibák

Öten álltak neki újra a főzésnek, mangalicával dolgoztak, bisztró stílusban kellett elkészíteni és tálalni az ételt. Melitta nagyon izgult, kapkodott, el is égette kicsit az étel elemeit, de a főzés mellett

arra koncentrált, hogy megzavarja a mezőny egyik nagy esélyesét, Zalánt

- ez sikerült is, a kék csapat tagja lehagyott egy fontos elemet a tányérról a tálalás során.

A hat séf hosszasan elemezte az öt tányért, találtak köztük egyértelműen kiemelkedőket, és olyanokat is, melyekkel technikailag vagy tálalásban nem voltak elégedettek.

Forrás: Istvan Ruff

A gasztro-tehetségkutató elődöntőjéből hárman jutottak tovább,

Tatai Róbert, Szendrei Bence és Czifra Zalán küzd a pénteki döntőben.

A versenyzők három fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el az utolsó versenynapon, séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A Séfek séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntenek, a tét tízmillió forint és a franciaországi Paul Bocuse Intézet 3 hetes szakmai kurzusa.