8 milliárd forintos pert hozott egy 3 perces kisfilm

Muhammad ALI, Boxen null SQUARE FORMAT
Boxen/Profi Muhammad ALI (USA), alias Cassius CLAY, Portraet mit Schweissperlen im Gesicht, den Kopf auf die linke Hand gestuetzt, von unten fotografiert(man erkennt dass der Oberkoerper nackt ist), aber kein Boxhandschuh an; wirkt eher traurig, nachdenklich; Querformat. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Rosszul sült el a Fox sportolói és emberi nagyságról forgatott kisfilmje, amellyel megnyitották az idei Super Bowlt: Muhammad Ali szellemi örökségének tulajdonosai beperelték a csatornát.
Vágólapra másolva!

A Super Bowl, vagyis az amerikaifoci-bajnokság döntője a legnézettebb sportesemény az Egyesült Államokban, csak a tévében nagyjából 111,3 millióan láthatták (még februárban) a The Greatest című kisfilmet, amelyet Muhammad Ali emlékére forgattak, az ő példáját hozva fel a nagyságra, amivel a legnagyobb tetteket lehet véghez vinni:

A videóval az amerikaifoci-liga hasonló nagyságai, Joe Montana, Joe Namath, Vince Lombardi, Tom Brady és mások előtt is tisztelegtek, az Alihoz tartozó szellemi örökséget azonban a Muhammad Ali Enterprises birtokolja, nekik nem annyira tetszett, amit láttak.

Szerintük a Fox jogtalanul használta a legendás bokszoló alakját, a róla készült archív felvételeket, ezért beperelték a csatornát. A cég 30 millió dollárt, közel 8 milliárd forintnak megfelelő összeget követel, nagyjából ennyit kért volna a Fox is a Super Bowl alatt egy, a The Greatest-hez hasonló hosszúságú reklámért.