Így kapták meg híres szerepüket a legnagyobb tévésztárok

Maisie Williams, Hugh Laurie, Miley Cyrus
Vágólapra másolva!
A ma már jól ismert, profi színészek is voltak valaha kezdők, nekik is ugyanúgy meg kellett küzdeniük a válogatókon egy-egy szerepért, mint a mai fiataloknak. Visszanézve viccesek vagy meglepőek is tudnak lenni a castingokon készült videók, ezek közül mutatunk be párat – nézze meg a flegma Hugh Laurie-t, a Breaking Bad őrült színészét vagy a Trónok harca kamaszlányait, amint azért a szerepért dolgoznak, amivel aztán világszerte ismertté váltak.
Vágólapra másolva!

Hugh Laurie

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy doktor House-t más is játszhatta volna, mint Hugh Laurie: olyannyira összeforrt a figurával, hogy korábbi, komikus szerepeit – a Fekete Viperá-ban, az Egy kis Fry és Laurie-ban – máig hitetlenkedve nézzük. Már a meghallgatáson is hozta a flegma, unott karaktert, bár első látásra kissé talán modorosan – az alkotók azonban biztosan érezték, hogy mit lehet ebből kihozni a képernyőn.

Aaron Paul

A Breaking Bad karakteres szereplője volt az alakításáért három Emmy-díjjal jutalmazott – és további két alkalommal jelölt – Aaron Paul, aki a főszereplő, Walter White egykori diákját alakította, a drogügyletek lebonyolításában segédkezett tanárának. A castingvideó alapján már külsőre is meggyőző volt, de hogy mennyire őrült tud lenni, azt talán egy korábbi vetélkedőben mutatta meg igazán.

Maisie Williams és Sophie Turner

A Trónok harca Stark lányainak, Aryának és Sansának az alakítói a valóságban igen jóban vannak, szívesen partiznak, hülyéskednek együtt, és az alábbi videó alapján már a meghallgatáson is működött közöttük a kémia – vélhetnénk, ha nem tudnánk, hogy a kisfilmet egy rajongó vágta össze így, hisz valójában Williamst és Turnert külön hallgatták meg.

Az 1997-ben született Williamsnek ekkor egyébként már több produkció volt a háta mögött, az 1996-os Turnert viszont csak egy mozi- és egy tévéfilmben láthattuk a Trónok harca előtt.

Evangeline Lilly és Matthew Fox

Bármilyen hihetetlen, Evangeline Lillynek a Lost előtt nem volt szöveges szerepe, Kate figuráját viszont egyből rábízták 75 színésznő közül. A videón ráadásul abba is belepillanthatunk, hogy J. J. Abramsnek milyenek a rendezési módszerei:

A Lost másik színésze, Matthew Fox az olvasópróbán igen meggyőzőnek tűnt a dühös Sawyer szerepében is, még a kollégájának is kis híján nekiment, akivel összeolvasta a szöveget. Az alkotók mégis inkább Jacket látták benne, amit kellően zavarodott monológjának köszönhetett – ez látható a videó második felében, 1.50 után:

Lapozzon, van még pár zavarba ejtő videónk!