Megszakítja kapcsolatait a Netflix a zaklatással vádolt Kevin Spacey-vel

2017.11.04. 07:52

A Netflix internetes műsorszolgáltató pénteken bejelentette, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spaceyt a Kártyavár című népszerű sorozatban, és megszüntet mindennemű kapcsolatot az Oscar-díjas színésszel a szexuális zaklatási botrány nyomán.

A Netflix nem vesz részt semmilyen produkcióban, beleértve a Kártyavár című sorozatot, amely Kevin Spacey közreműködésével készül - írja a péntek esti közleményében a műsorszolgáltató.

A Netflix minden kapcsolatot megszűntet Kevin Spacey-velForrás: Netflix

A Netflix tájékoztatott arról is: még felmérik, hogy folytatják-e a 2013-ban indult sorozatot Spacey közreműködése nélkül. Egyben azt is közölték, hogy nem adják ki az utóprodukciós fázisban lévő Gore című filmet, amelynek sztárja szintén a zaklatással vádolt színész.

Felfüggesztették a forgatást

A CNN hírtelevízió csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja - akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra - állt elő azzal, hogy Spacey részéről ragadozó viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.A széria hatodik - egyébként is befejezőnek szánt - évadát most forgatják, de a Spacey-t ért vádak miatt a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég felfüggesztette a forgatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK