Ördög Nóra: Volt hiszti, kiborulás, de le a kalappal!

Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
Az Ázsia Expressz november 7-én indul a TV2-n, a Tények után. A hazai celebeket erősen próbára tevő realityről Ördög Nóra mesélt az Origónak. A cikk alján szavazzon!
Vágólapra másolva!

„A négy országból, ahol forgattunk a stábbal, talán az első, Vietnam volt a legkevésbé különleges számomra, de az biztos, hogy a játékosokat mélyvízbe dobtuk az első pillanattól. Nem az a műsor célja, hogy a legfőbb turisztikai attrakciókat megmutassuk, épp ellenkezőleg, itt látható lesz Ázsia igazi arca, a szépségei mellett persze. Átestünk hamar a kultúrsokkon" – mesélte.

Egy thai masszázs közben Forrás: Ázsia vlog / Ördög Nóra

Naponta több száz kilométert zötykölődtek úttalan utakon, az öt hét nem egy kényelmes luxusüdülés volt munka címszó alatt. A stáb buszokkal követte a játékosokat, akik stoppolni próbáltak, több-kevesebb sikerrel. Mindig van valami mulatságos abban, amikor egy magyar ember egy teljesen idegen kultúrában próbált eligazodni (ahol csak a helyi nyelvet beszélik), így lesznek vicces pillanatok bőven.

Forrás: Ázsia vlog / Ördög Nóra

„Az ázsiai mentalitás sok dologban különbözik a miénktől, mondjuk Budapesten is lehet csodákat látni, de azért ott tényleg sok helyen van komoly gond a higiéniával. A Ha Long-öböl persze nagyon szép, lélegzetelállító élmény, de nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a parton térdig járnak a szemétben. A stáb persze mindig normális szállást kapott, de a játékosoknak nem volt mindig ilyen jó dolguk. Le a kalappal mindegyikük előtt, emberfeletti, amit ők végigcsináltak" – mondta a műsorvezető.

A gyerekek jól bírták Forrás: Ázsia vlog / Ördög Nóra

A gyerekek jól viselték a jövésmenést, erről egy külön vlogon is beszámol Nóra és férje, Nánási Pál: „Ők nagyon jól érezték magukat, számukra ez tényleg egy nagy kaland volt. Az utazás előtt volt egy kép a fejemben, hogy milyenek lesznek a napjaink ott kint, de sajnos nem tudtam annyit velük lenni, mint amennyit szerettem volna.

Mivel folyamatosan mozgásban voltunk, a legtöbbször csak este találkoztunk a következő szálláson. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt végigcsinálták velem, és persze hihetetlenül büszke is, hogy ilyen jó fej, stramm gyerekeink vannak."

Forrás: Ázsia vlog / Ördög Nóra

Ördög Nóra szerint az itthon jóléthez szokott játékosoknak volt a legkeményebb dolguk. „Volt hiszti meg kiborulás... Emberetlen dolgokon mentek keresztül, minden tiszteletem az övék. Majdnem mindenkit ismertem már korábban is, de ez alatt a pár hét alatt rengeteget árnyalódott a kép: a szememben félisten mindenki, aki ezt a küldetést végigcsinálta." Hogy feladta-e valaki, arról természetesen nem mesélhet előre.

Tudna huzamosan Délkelet-Ázsiában élni, ha muszáj lenne, de nem szívesen. „Persze ahogy távolodunk időben, úgy törpülnek a nehézségek, de megtanultam megbecsülni a mi szép, rendezett, kényelmes világunkat. Nem cserélném az ázsiaira a mi otthonos európai kultúránkat" – tette hozzá.

Szavazzon!

Kinek drukkol az Ázsia Expresszben? Két párost is megadhat.

Ördög Nóra hosszabban is mesélt a kalandokról, itt olvashatja.