Muri Enikő: Kivert kutyaként kopogtam be ismeretlen helyekre

Ázsia Expressz sajtótájékoztató
Ázsia Expressz sajtótájékoztató 2017 október 24-én
Vágólapra másolva!
Élete egyik nagy kalandja volt az Ázsia Expressz: ugyan kinn szenvedett néha, de mindenkinek receptre írna egy ilyen pszichés, fizikai megmérettetést. Örült neki, hogy smink és belőtt frizura nélkül, kócosan, baseballsapkában mutatkozhatott.
Vágólapra másolva!

Mi volt a legnehezebb kinn?

Minden nehéz volt, de talán a szeretteim hiánya viselt meg leginkább, hiszen anya, apa nincs ott, hogy segítsen pár helyzetben... Húsz év van köztünk Nellyvel, de ki fog derülni majd a műsorból, hogy néha ő sem tudta, mit kéne csinálni. Merre menjünk - hol stoppoljunk?

Ördög Nóra is mondta a sajtóvetítés előtt, hogy sokan azt fogják majd hinni, hogy ez egy megrendezett műsor, és valójában a szereplők szállodákban aludtak. Ez nem igaz, kiderül majd, hogy kivert kutyaként kellett bekopognunk ismeretlen helyekre, hátha befogadnak. Az egész életünk ott volt a hátunkon, benne egy hálózsák, egy polifoam...

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kempingélmények előjöttek?

Baján két estét aludtam sátorban, EFOTT-on, de ezt a nomád életet nem nekem találták ki. Sátorban, pláne fesztiválon nem lehet rendesen pihenni, magunkra koncentrálni.

Mennyire rigolyás, nehéz természet?

Én azt gondolom, hogy bírom a megpróbáltatásokat, és tárt karokkal várom az újat. Nagy Sanyi kollégám mondta egykor, hogy „Enci, minden érted van”. És el kell tudni fogadni: ha jó dolog történik velünk, annak örülni kell, ha rossz, abból meg tanulni kell. Én szeretek mindent, ami új és szokatlan. Az én életembe jöhet bármi... hát most jött.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Fésűs Nelly anyás típus volt?

Volt, hogy anyáskodott egy kicsit fölöttem, de mindig érezte, hogy mikor kell ezt tennie. Azt gondolom, hogy nagyon jó támaszai voltunk egymásnak. Olyan családnál is jártunk, ahol volt kisgyerek, és akkor ő, mint kétszeres anya elsírta magát... tehát voltak nehezebb pillanatok, de vártunk egy kicsit, összeszedtük magunkat, mentünk tovább.

Szavazzon!

Kinek drukkol az Ázsia Expresszben? Két párost is megadhat.

A kommunikáció hogy ment egy idegen kultúrában?

Nagyon nehéz volt, activity ment, mutogattunk kézzel-lábbal. Végül azért megértettek minket... az pedig, hogy beszélek-e angolul, az senkit nem érdekelt ott.

Fésűs Nellyvel Fotó: Szabó Gábor - Origo

És a fura ételek? Volt bogárevés?

Szerintem a Jóisten a bogarakat nem azért teremtette, hogy az ember megegye őket, nekik más feladatuk van. De Vietnamban láttunk azért durva dolgokat, ott a halott kutyát úgy perzselik és eszik, mint nálunk a malacokat a disznótoros alkalmával.

Ki volt még szimpatikus páros?

Nekem Edina és Csuti, nagyon jó barátaim lettek. Csuti sokat segített rajtam, amikor úgy éreztem, hogy nincs erőm. Volt, hogy vitte a táskámat, segített néha az indulásnál. Edinát sem ismertem korábban, de ott nagyon jókat beszélgettünk.

Milyen női dolog hiányzott?

Semmi. Most ugyan van műkörmöm, de ott nem volt, nem is hiányzott. Ez a műsor nekem nem arról szólt, hogy nézek ki. Baseballsapkában, smink nélkül voltam... és imádtam, hogy úgy vagyok egy tévéműsorban, hogy nincs rajtam maszk.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A betegség elkerülte?

Gyomorpanaszom egyszer volt, a nagyobb bajok szerencsére elkerültek. Fogytam is, de szedtem is fel: izomként jött vissza, amit leadtam.

Az interjúnak nincs vége, lapozzon!