Az Aranyélet után új sorozatban tűnik fel Kovács Tamás

Kovács Tamás színész, Korhatáros szerelem sorozat
Vágólapra másolva!
A Korhatáros szerelemben egy olyan skalpvadász, csajozós mixert alakít, aki egyik egyéjszakás kalandból hullik a másikba, nem tud lehorgonyozni egy nő mellett, de összejön egy nála 15 évvel idősebb háromgyerekes családanyával, és ettől minden megváltozik.
Vágólapra másolva!

Kovács Tamás a magyar HBO gyártotta Aranyéletben játszott tavaly, ott a fiatal Anger Zsoltot, az ifjú Hollós Endrét alakította melírozott séróval, a rendszerváltás környékén – egy olyan időszakban, amelyet fiatal kora miatt nem is ismerhetett. A TV2 új sorozatában, amely december 2-án rajtol, már egy ismertebb világba, mai, hétköznapibb környezetbe csöppen.

15 év nem számít Forrás: tv2

A Korhatáros szerelem napjainkban játszódik Budapesten, a karaktere nem olyan visszafogott, kimért és számító, mint az ifjú Hollós volt, a mostani figura egy 24 éves mixer, aki vadul csajozik, a mának él, egy haverjával lakik egy igazi agglegény-albérletben. Életét gyorsan felborítja egy érett, háromgyerekes nő, aki ráadásul egy női vécé ablakából kimászva, az utcán pottyan elé. Az amorozó ifjú a sorozatban Kovács Tamás, a nő pedig Kovács Patrícia. Utóbbival itt beszélgettünk, a férfi főszereplőt pedig még a nyári forgatáson állítottuk le pár szóra:

Romantikus komédia közeleg, sok poénnal Fotó: Ruff István/TV2

Élőben fiatalabbnak tűnik, mint az Aranyéletben.

A fiatal Angert, azaz Hollóst játszottam a rendszerváltás környékén, 1990 körül. Melírozva és szőkítve volt a hajam, másképp néztem ki. Az volt az első komolyabb forgatás, amelyen részt vettem, korábban vizsgafilmekben voltam, ekkora volumenű produkcióban nem.

Fotó: Koncz Márton

Milyen a karaktere itt, a Korhatáros szerelemben?

Én 22 éves vagyok, a figura 24. Egy bárban mixerkedik, de van egyetemi végzettsége. A mának él, az eredeti szakmáját gyűlöli.

Mi az?

Majd kiderül, nézni kell a sorozatot! A lényeg, hogy a figura bárban dolgozik, amikor belép egy nála 15 évvel idősebb nő, és ezzel felborul az élete, megváltoznak körülötte a dolgok. Kettejük vívódásáról is szól a sorozat. Nem mondanám hősszerelmesnek, ez egy árnyalt figura.

Fotó: Koncz Márton

Mi volt a legjobb forgatási élménye?

Én negyvenvalahány napja forgatok, rengeteg élmény ért. Egybefolynak a napok, inkább a helyszínekre emlékszem. Egy konkrét dolgot nem is tudnék kiemelni. A felkészülés része viszont izgalmas volt, sokat kellett járnom edzőterembe, tanultam gördeszkázni, mixerkedni. Amikor aztán elkezdtünk forgatni, akkor nagy svunggal belelendültünk.

Tegnap például egy nagy vihar volt. Úgy volt, hogy benn kezdünk, de aztán nem jött az eső, kimentünk a kerti jelenetekre, majd csöpögni kezdett az eső – így be kellett vonulni. A megfeszített tempó ellenére nagyon jó a hangulat, sokat ökörködünk a többiekkel.

Fotó: Koncz Márton

Mi a legnehezebb ebben a munkában?

A legnehezebb ilyenkor beosztani az energiákat. A színház persze más, ott van egy próbafolyamat, majd jön az előadás, és van az egésznek egy íve, kiszámíthatóbb. Itt lehet, hogy kijön hajnalban a színész, és itt van késő délutánig - de összeszedettnek kell lenni, amikor forog a kamera. Nap közben, ha szünet van, inkább csak pihenek, aludni itt nem tudok, nem is szeretnék.

Kovács Patríciával milyen volt dolgozni?

A castingon találkoztunk először. Szeretek vele dolgozni, gördülékenyen folyik a munka. Jó a csapat. A fiatalokkal is jó a kapcsolatom, nem lóg ki senki.

Ha nem színészkedne, mihez fogna?

Izgalmas a mixerkedés, de csak nagyon kicsit értek hozzá. Inkább futballista lennék, annak készültem egész életemben. Egyszer csak jött egy elhatározás, hogy felhagyok vele. Otthon, Szabadkán játszottam több csapatban, Budapesten már csak hobbiból.

Fotó: Koncz Márton

Van kedvenc színésze?

Nehéz kedvenc színészt mondani. Szerintem nincs is kifejezetten kedvencem. Mads Mikkelsen, Christoph Waltz, Alexander Skarsgård. Őket nagyon szeretem, félelmetesen jó színészek.

Sorozatot néz?

A Vikingeket nagyon szeretem. Izgalmas az a világ, az a kultúra, és rendkívül mívesnek tartom az egész sorozatot minden tekintetben.

Hol látható színpadon?

Elsősorban felújító próbáim és előadásaim lesznek a Katona József Színházban, továbbá a Színművészeti Egyetemen. Októberben egy sorozatgyilkost játszottam az Ódry Színpadon a Roberto Zucco című előadásban Horváth Csaba rendezésében. Novemberben is vele dolgozom, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban mutatjuk be a Halál Thébában című darabot decemberben.