Nyolc nő vádolja zaklatással a legendás műsorvezetőt

GettyImageRank1 USA New York City Television Show Photography Arts Culture and Entertainment Attending Charlie Rose Celebrities CBS Upfront Topix Bestof PersonalitySubmit FeedRouted_Global FeedRouted_Europe FeedRouted_NorthAmerica Vertical
(FILES) This file photo taken on May 17, 2017 shows Charlie Rose attending the 2017 CBS Upfront in New York City. Charlie Rose, one of America's most respected broadcasters, an award-winning television host and interviewer, was suspended on November 20, 2017 after eight women accused him of years of sexual harassment and unwanted advances. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Theo Wargo
Vágólapra másolva!
A hollywoodi zaklatási botránysorozat legújabb vádlottja a legendás műsorvezető, Charlie Rose, akit nyolc nő támad: állításuk szerint a férfi meztelenül sétálgatott előttük, fogdosta és telefonon inzultálta őket.
Vágólapra másolva!

Nyolc nő vádolja szexuális zaklatással a 75 éves Charlie Rose-t, aki Charlie Rose címmel vezet saját beszélgetős műsort 1991 óta.

Az áldozatok a produkciónál és Rose más műsorainál dolgoztak, szerintük azonban a férfi jócskán túllépett a kollegiális viszonyon: meztelenül mászkált a jelenlétükben, fogdosta őket, és illetlen, kéretlen telefonhívásokat is meg-megeresztett feléjük. Az esetek többsége az 1990-es években, a legfrissebb 2011-ben történt.

Charlie Rose idén májusban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Theo Wargo

Rose már reagált is a vádakra, elismerte, hogy néhány esetben agresszíven, lényegében elfogadhatatlanul viselkedett, a nők egy részénél viszont kölcsönös vonzalmat érzett, csupán ennek megfelelően cselekedett.

A CBS ezzel együtt először felfüggesztette Rose műsorvezetői tevékenységét, majd ki is rúgta a tévést, mondván, hogy a szervezet számára a biztonságos munkakörülmények megteremtése a legfontosabb.

Rose hosszú pályafutása alatt elérte a szakma csúcsát, Obamát és Putyint egyaránt a vendégei között tudhatta, saját show-ja mellett pedig a 60 Minutes című tényfeltáró műsorban és anyacsatornája reggeli műsorában, a CBS This Morning-ban is rendszeresen közreműködött. Emellett cameókat is vállalt különféle filmekben és sorozatokban, önmagát játszotta például a Breaking Bad vagy a House of Cards egy-egy epizódjában is.