Megszüntették a nyomozást Gáspár Győző egyik ügyében

való világ 8 powered by big brother győzike
Vágólapra másolva!
Gáspár Győző és Evelin panasszal éltek az ügyükben eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei ellen, akik még nyáron foglaltak le egy nagyobb összeget a lány széféből, eközben pedig Gáspárék állítása szerint durván bántak a fiatal lánnyal. A hatóság lezárta az ügyet.
Vágólapra másolva!

"A Budapesti Nyomozó Ügyészség a kérdezett ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, miután a beszerzett adatok alapján egyértelműen megállapítható volt az, hogy az alapügyben eljáró – feljelentett – pénzügyőr nyomozók eljárásuk során sem hivatali visszaélés bűntettét, sem hivatalos eljárásban bántalmazás bűntettét, sem pedig más bűncselekményt nem követtek el" – közölte a Blikkel a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint írtuk korábban, van egy másik ügye is a reality-szereplőnek: az adóhivatal épp a napokban folytatta a tartozás behajtását. Az ügyvédje a Mokkában elmondta, hogy 38 millió forintos adótartozásról van szó. A vagyonosodási vizsgálat után történt egy megállapítás az adóhatóság részéről, a bíróság ezt jóváhagyta. Az ügyvéd eztán a Kúriához fordult, mert az eljárás során olyan körülményeket talált, „amelyek nem tiszták".

A Gáspár-család ügyvédje most azt szeretné elérni, hogy a Kúria utasítsa az adóhatóságot egy új eljárás lefolytatására. Jogilag viszont rendben van, hogy elvisznek ingóságokat, látta be a jogász. „Bár célszerű lett volna megvárni, miként dönt a Kúria" – tette hozzá a műsorban.