A dokumentumfilm, ami legyőzte a legnézettebb valóságshow-kat

Kék bolygó
Vágólapra másolva!
A Blue Planet második része ragyogó számokat hozott.
Vágólapra másolva!

A Blue Planet, Kék bolygó folytatásának hangja Sir David Attenborough, a BBC One adja Nagy-Britanniában ősszel. A ladbible.com szerint a 17 milliós nézettséggel (amit tévén, mobilon, tableten, neten hozott össze a műsor) olyan nagy show-kat előzött meg a rendkívül igényes és látványos dokumentumfilm, mint a brit X-Faktor, a Strictly Come Dancing vagy a Love Island reality. A premier 14 millió nézőt hozott a BBC-nek (csak tévén mérve).

Forrás: BBC

A sorozathoz használt innovatív eszközök között volt a cápák és orkák hátára erősített tapadókorongos kamera is. "Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a bolygónk legnagyobb részét borító, mégis a legtöbb titkot rejtő vízi világ új felfedezéséhez" - mondta Sir David Attemborough.

Forrás: bbc

A BBC természettudományi csoportja négy éven át, minden kontinens parti vizeiben, minden óceánban forgatott tengerkutató szakemberek segítségével. James Honeyborne, a sorozat vezető producere szerint most az óceánok a bolygó legizgalmasabb helyei, mivel a legmodernebb technológia "a hullámok alatti élővilágot új perspektívából" képes bemutatni.

Alább egy ötperces, szép előzetes: