Ez horror: Majka elmondta, mely hírességtől csente becenevét

Majka elárulta a választ az 50 milliós játszmában: ő és a TV2 is reagált
Vágólapra másolva!
Természetesen egy régi sorozatból, amelyre a negyven fölöttiek még emlékezhetnek.
Vágólapra másolva!

Majka a Ninja Warrior december 11-i adásában szóba hozta, honnan kapta becenevét, amely a Majoros vezetéknévhez tapad. „A csehszlovák kislány volt, az ufó, tudott tárgyakat mozgatni az ujjával" – mesélte, de Tilla vagy nem tudta, vagy meglepetést mímelt, mert csodálkozva nevetgélt: „Onnan loptad a neved, most derül ki?"

Elég para

A Csillagok küldötte című csehszlovák sorozatról azonban lehetnek még megkopott emlékei a mai harminc, de inkább negyven fölötti korosztálynak, ugyanis éveken át ment a hazai tévékben, ismételték is.

Felakasztották, vagy lebeg a kislány? És miért van menyasszonyi ruhában?

A Csillagok küldötte (Spadla z oblakov) című sci-fi széria 1978-ban készült, a sorozat alapjául Václav Pavel Borovička cseh író, forgatókönyvíró 1967-ben megjelent azonos című könyve szolgált.

Okos, de érzelmei nemigen vannak

„A képzeletbeli szlovák városba, Čabovcébe egy földönkívüli érkezik, aki úgy néz ki, mint egy kislány. Találkozik egy csapat gyerekkel, akik a Majka nevet adják neki. A világról széles körű ismeretekkel és lexikális tudással rendelkező idegen nem igazán érti az emberek érzelmeit és viselkedését, viszont egyre több időt tölt a gyerekekkel, és megismeri új barátai szokásait, dolgait" – áll a sztoriban.

Baltás néni a sötétben: kedves gyerekmese

Fiataloknak, gyerekeknek szánták, de azért a történet itt-ott elég nyomasztónak hat, akadnak olyan jelenetek, amelyek után a félősebb kisdedek álmatlanul forgolódhattak éjjel a paplan alatt, erősebben szorítva a plüssmacit. Nézzen bele itt, például 22.40-től, az űrzenével együtt olyan, mint egy gyerekhorror:

Itt 27:00-tól nézzen bele, és képzeljen mögé egy drámai zenét. Simán elmenne egy thrillerben, ahol földönkívüliek levitálnak fel-alá, így riogatván a kisváros lakóit:

Vagy itt ez a hosszabb jelenet, 8:40-től. Biztos akadt pár gyermek, aki aznap este már csak úgy mert kiszaladni pisilni, hogy minden villanyt gondosan felgyújtott.