Még 10 sorozat, amelyet érdemes volt nézni 2017-ben

2017.12.30. 21:57

The Deuce

A Fülledt utcák főképp James Franco és Maggie Gyllenhaal hibátlan játéka miatt élvezetes, amúgy egy olyan világba (alvilágba?) visz, amely azért eléggé idegen a magyar tévézőtől: a hetvenes évek elején játszódik New Yorkban, és a helyi pornóipar kialakulását, a prostitúció működését mutatja be.

Témájánál fogva erősen szexuális tartalmú széria, szexjelenetekkel, megtört, nyomorúságos emberi sorsokkal, erőszakkal, pitiánerséggel, szenvedéssel. Nem egy könnyű darab, de pár órát megér.

The Crown

Nagyot robbantott a Netflix, amikor egy éve bemutatta a II. Erzsébet életéről készült sorozat első, majd idén decemberben a második évadját. Bár a 65 éve uralkodó brit királynőre hajlamosok vagyunk úgy gondolni, mint egy színes kosztümökben sétáló, kedves, idős hölgyre, a sorozat segítségével megismerhetjük Erzsébet (és környezete) életét, az eljegyzésétől napjainkig.

A The Crown erőssége nemcsak a szereposztás, hanem az, hogy egy tévésorozathoz képest viszonylag erősen ragaszkodnak a hitelességhez. Persze a nagyközönség számára is ismert politikai történéseket mondhatni könnyű feldolgoznia a készítőknek, de honnan tudtak meg ennyi apró részletet II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg házasságáról? Itt írtunk róla hosszabban.

Vikingek

Korunk talán leglátványosabb történelmi sorozata, ezzel a szériával került fel a History a fikciós szériák térképére. Mivel a viking kor nem túl erősen dokumentált, itt-ott keveredik a mítosz és a valóság, a készítők használhatták bőven a fantáziájukat is.

Talán már nem spoiler, ha elmondjuk, hogy Ragnar halála miatt új irányt kapott a sorozat: de nem volt mit tenni, a történelmi hűség miatt likvidálni kellett az abszolút főszereplőt. Ha viszont utánanézünk a történelemben, akkor látjuk, hogy Ragnar több fia is sok nagy tettet vitt véghez, így még van pár évad ebben a remek sorozatban.

A szökés

Volt némi kis szünet a negyedik és ötödik évad között, alig nyolc év... ugyanis 2009-ben úgy tűnt, ennek a történetnek vége, és a fő karakter halála miatt nem is lesz folytatás. 2017-ben azonban feltámadt a széria, vele együtt a jó Michael Scofield is, aki természetesen újfent börtönben raboskodik, méghozzá nem egy csillogó, már-már kellemes svájci fogházban, plazmatévés szobában, hanem egy kőkemény, jemeni fegyházban, ahol szinte mindenki tömeggyilkos pszichopatának néz ki.

Akció, kaland, fordulat bőven van a folytatásban is. Ha nem is lesz nagy klasszikus, párórás kikapcsolódást megér.

Foglalkozásuk: amerikai

Ha a leginkább alulértékelt sorozatokat listáznánk, ott lenne a helye: elképesztő, hogy éveken át nem jutott eszébe senkinek, hogy Golden Globe-ra vagy Emmy-re jelölje, akár a sztori, akár a megvalósítás, akár a főszereplők alakításai miatt.

Izgalmas és feszült széria a Reagan-korszakból: szovjet kémekért izgulhatunk, ők pedig azért, hogy saját, ambivalens érzéseikkel megbirkózzanak, a lányuk pedig ne fecsegje el a féletett családi titkokat bárkinek – mert akkor kinéz egy 50-60 év börtön. Az ötödik évad 13 része májusban kifutott, várjuk a 2018-as folytatást!

Cikksorozatunk első része, 10 remek sorozattal itt olvasható.

Előző
  • 1
  • 2
Következő