12 ezer dollárt ért a kaszkadőr halála

John Bernecker kaszkadőr
Vágólapra másolva!
A munkahelyi biztonságért és egészségvédelemért felelős amerikai kormányszerv a maximális büntetést szabta ki a The Walking Dead-et gyártó produkciós cégre, miután a forgatáson meghalt egy kaszkadőr.
Vágólapra másolva!

A munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet felügyelő Occupational Security and Health Administration (OSHA) vizsgálatot folytatott le a The Walking Dead forgatásán tavaly júliusban meghalt kaszkadőr, John Bernecker ügyében, és úgy találta, a produkciós cég nem figyelt eléggé a munkatársa biztonságára.

A szervezet a hasonló eseteknél kiszabható maximális büntetést határozta meg, a produkciónak 15 munkanap áll a rendelkezésére, hogy kifizesse a 12 ezer 675 dollárt.

Az elhunyt kaszkadőr, John Bernecker Forrás: IMDb

Az OSHA szerint a tragédiának komoly figyelmeztetésként kell szolgálnia a szórakoztatóipari dolgozók számára, hiszen az egész iparágnak fokozottan kell figyelnie a kaszkadőrök és a veszélyes mutatványokat végrehajtó színészek biztonságára.

A 33 éves Bernecker a The Walking Dead forgatásán hat-hét métert zuhant egy betonfelületre, miután pár centivel elvétette a védőszivacsot. Súyos fejsérüléssel szállították kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.