Főbe lőtt barát, bomba a tömegbe - durva, idióta átverések

Vágólapra másolva!
Az átverős videóknak nagy hagyományuk van a tévében és az interneten is, a készítőik azonban nemegyszer túlmennek a határon, egy-egy rosszabb idegzetű vagy netán szívbeteg ember könnyen meg is járhatja, ha belefut hasonlóba. Volt, akivel eljátszották, hogy lelövik mellette a legjobb haverját, más egy gyanús táskát vágott a körülötte állókhoz, de olyan pár is akadt, akitől elvették a gyerekeit a sorozatos szívatások miatt – íme, pár durva videó!
Vágólapra másolva!

A tévében már a második világháború után meghonosodtak az átverős műsorok – a kandi kamerának nevet adó Candid Camera 1948-ban indult –, ma pedig a YouTube-on lévő videók jelentős részét is a különféle csínyek, szívatások teszik ki.

A kínálat bővülésével együtt a nézettség is nőtt, amíg 2013-ban a tíz legnézettebb átverős videóra összesen 3,5 milliárdan voltak kíváncsiak, addig 2015-ben már 17,7 milliárdan – legalábbis a Tubular Labs elemzése szerint.

Ezzel együtt persze az ingerküszöb is nőtt, a youtuberek folyamatosan próbálnak minél durvább szívatásokat videóra venni, ezek egy részével azonban túllőnek a célon. Durva átverések miatt nemcsak YouTube-csatornákat töröltek már, de voltak szülők, akiktől elvették a gyermekfelügyelet jogát, másokat pedig bepereltek vagy letartóztattak. Íme, pár durva átverős videó!

Mondvacsinált okból ordítoztak a gyerekekkel

Egy marylandi párocska, Mike és Heather Martin DaddyOFive nevű oldalával több mint 700 ezer követőt lapátolt össze, két kisebb gyerekük fölött viszont elvesztették a felügyeleti jogot, annyira kegyetlen szívatásokat találtak ki a számukra.

Bevett szokásuk volt, hogy az adott gyereket meggyanúsították valamivel, amit az nem is követett el, majd minősíthetetlen stílusban lehordták miatta, várva a szegény áldozat reakcióját. Itt például – később láthatatlanná váló – tintával fröcskölték össze a gyerekszoba szőnyegét, majd felelősségre vonták a tehetetlenül bömbölő kissrácot:

A bíróságon később azt mondták, a hasonló filmekben csak egy karaktert játszottak el, és a videók készítésekor a gyerekek is be voltak avatva a helyzetbe, ezt azonban a döntéshozók nem fogadták el. 2017 szeptemberében két gyereküket elvették a pártól, ők azonban nem tanultak az esetből, maradék három gyerekükkel FamilyOFive néven indítottak új csatornát – aminek már több mint 200 ezer követője van.

Lelőtték mellette a legjobb barátját

Persze nem feltétlenül kellenek ahhoz beteg szülők, hogy egy gyereket érzelmi sokk érjen, elég, ha olyan agyament barátai vannak, mint Sam és Colby, akiknek közös oldalát több mint egymillióan követik a YouTube-on.

A két srác 2015-ben eljátszotta, hogy egy haverjukat elrabolják, majd a fogva tartója az átverésben szintén benne lévő Colbyt "lelőtte" a szeme láttára. A fiú persze rendesen kiakadt, amin nincs is mit csodálkozni:

A videó értelmi szerzőit pedig megfenyegette egy internetes csoport, mire Sam Pepper teljesen eltűnt a közösségi médiából, csak a Twitter-fiókját hagyta meg egyetlen poszttal: "Feladom". Azóta sajnos ő is visszatért a netre, csak már kerüli a hasonlóan durva videókat.

Bombát dobott a körülötte állók közé

Több mint kétmillióan iratkoztak már fel az ApoRed néven "alkotó" Ahmad Ahad oldalára, aki egyik kis csínye miatt börtönbe is került – amiből az is látszik, hogy a mai Németországban már nem tanácsos megjátszott terrorcselekményekkel viccelődni.

A muszlim(nak látszó) férfi ugyanis azt a "jópofa" trükköt találta ki, hogy bedobott egy táskát a körülötte állók közé, és közölte velük, hogy harminc másodpercük van túlélni. A legtöbben persze azonnal futásnak eredtek, amin Ahad jókat röhögcsélt, sőt még annyi humorérzék is szorult belé, hogy az átverésről készült videót pont a nizzai terrortámadás napján tette fel a netre. Egyszer már lekerült, de aztán mások visszatöltötték, íme:

Lapozzon, van még pár durva videónk!